Vlaams talent in overvloed op Berlinale - Actueel Cinema

   - 

Aan Vlaamse aanwezigheid zal er deze week geen gebrek zijn op het Internationaal Filmfestival van Berlijn (11-21 februari). Actrice Martha Canga Antonio (bekend van Black) is genomineerd als één van de 10 European Shooting Stars en verder zijn er films met Veerle Baetens en Jan Bijvoet te zien zijn. Daarbovenop wordt er een resem van Vlaamse (co)producties vertoond tijdens de European Film Market. 

Midden december werd al bekendgemaakt dat Martha Canga Antonia geselecteerd was als één van de 10 European Shooting Stars die tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn in de kijker worden gezet. De actrice wist de aandacht van de jury te trekken met haar debuutrol als Mavela in Black, het hedendaagse Romeo & Julia-verhaal van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het initiatief is een springplank voor jong acteertalent uit Europa en lanceerde eerder al de carrière van onder andere Matthias Schoenaerts. Daarnaast is ook Veerle Baetens op het witte doek te zien in Berlijn. De actrice speelt mee in Des nouvelles de la planète Mars, de nieuwste film van de Franse regisseur Dominik Moll die het verhaal vertelt van een gescheiden vader en manager in een computerbedrijf die zich gevangen voelt in zijn dagelijkse routine. Voor Baetens, aan de zijde van François Damiens en Vincent Macaigne te zien als een dierenactiviste met psychologische problemen, is het al de tweede Franse filmrol nadat ze eerder gecast werd in Emma Luchini's Un début prometteur. Des nouvelles de la planète Mars wordt in Berlijn buiten competitie in wereldpremière vertoond. Verder is er ook Jan Bijvoet, die een van de hoofdrollen vertolkt in het voor een Oscar genomineerde Embrace of the Serpent van de Colombiaanse regisseur Ciro Guerra. De film maakt deel uit van het NATIVe-programma dat om de twee jaar een andere geografische regio belicht. Bijvoet - bij ons bekend voor zijn rollen in onder meer D'Ardennen en Cordon - kruipt er in de huid van de Duitse wetenschapper Theodor Koch-Grünberg die in het Amazonegebied op zoek gaat naar een geneeskrachtige plant. Nog meer Vlaams talent zien we opduiken in A Quiet Passion, de nieuwe speelfilm van de Britse regisseur Terence Davies die in wereldpremière gaat binnen het Berlinale Special programma. In de cast treffen we namen als zoals Noémie Schellens (Achter de wolken), Sara Louise Vertongen (Het goddelijke monster), Maurice Cassiers (De Ridder) en Simone Milsdochter (Deadline 25/5). Achter de schermen werd er een beroep gedaan op een Vlaamse Heads of Department met o.m. production designer Merijn Sep, art director Toon Mariën, key grip Bo Molderez, gaffer Dieter Van der Eecken en sound mixer Johan Maertens.

Tot slot vinden tijdens de European Film Market (EFM), de internationale filmmarkt verbonden aan de Berlinale, marktvertoningen plaats van verschillende Vlaamse (co)producties. D'Ardennen, Belgica, The Land of the Enlightened, Galloping Mind, Terug naar morgen, Paradise Trips, de 3D-animatiefilm Robinson Crusoe, Johan Grimonprez's documentaire Shadow World en de nieuwe fictiereeks Beau Séjour van Kaat Beels en Nathalie Basteyns krijgen hun marktpremière in Berlijn. Daarnaast zijn er ook vertoningen van Black, Cafard en de Vlaamse coproducties A Quiet Passion, Keeper, Schone handen, Les premiers les derniers en Diamant Noir. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: