François Damiens en Cécile de France genomineerd voor Césars - Actueel Cinema

   - 

De Belgische acteurs François Damiens en Cécile de France staan op de lijst met nominaties voor de Césars 2016. De lijst is vandaag in Parijs bekendgemaakt. "Le Tout Nouveau Testament", van Jaco Van Dormael, maakt kans op de prijs voor de beste buitenlandse film. De ceremonie vindt plaats op 26 februari.

 François Damiens maakt kans op een César voor beste acteur voor de de film "Les Cowboys" van Thomas Bidegain. Cécile de France staat op de lijst met genomineerden voor beste actrice, voor haar rol in "La Belle Saison" van Catherine Corsini. België is ook vertegenwoordigd met "Le Tout Nouveau Testament" van Jaco Van Dormael in de categorie beste buitenlandse film. "Je suis mort mais j'ai des amis", een Frans-Belgische film geschreven en geregisseerd door de broers Guillaume en Stéphane Malandrin, is ook genomineerd in die categorie

. De Frans-Canadees-Belgische coproductie "Avril et le monde truqué" maakt dan weer kans op een César voor de beste animatiefilm. "Ni le ciel, ni la terre", een Frans-Belgische coproductie van Clément Cogitore, is nog genomineerd in die categorie. De Frans-Canadees-Belgische coproductie "Avril et le monde truqué" maakt dan weer kans op een César voor de beste animatiefilm. "Ni le ciel, ni la terre", een Frans-Belgische coproductie van Clément Cogitore, is nog genomineerd in de categorie beste debuutfilm. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: