Point Break (2016) : remake met hoge risicofactor - Making of Cinema

   - 

Begin jaren ’90 komt Kathryn Bigelow (Near Dark, Zero Dark Thirty) met een klein actiebommetje op het grote scherm, Point Break, een mix tussen een filosofische aanpak van extreme sporten en politiefilm.

Ondersteund door het sterrenduo (de één op zijn hoogtepunt, de andere volop aan het rijzen) Patrick Dirty Dancing Swayze en Keany Reeves (47 Ronin), en opmerkelijke bijrollen als Antony Kiedis, zanger van de Red Hot Chili Peppers, slaagt Bigelow er zonder enige moeite in het grote publiek te bereiken. 25 jaar later is haar film nog steeds actueel en is er nog geen enkel grijs haartje te bespeuren !

Waarom dan een remake ? Regisseur Ericson Core probeert niet eens op deze vraag te antwoorden : de trailers laten een remake zien die eerder « gebaseerd op » het originele lijkt te zijn. Snelle moves, veel en gevarieerde actie, en uitvergrote details (wat een golven !). Exit Swayze en Reeves, hello Edgar Ramirez (Deliver Us From Evil) – Bodhi en Luc Bracey (The November Man) – Utah, ondergedompeld in een film die eerder neigt naar het laatste luik van Fast & Furious (een franchise op dewelke Ericson Core ook gewerkt heeft).

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: