"Le Tout Nouveau Testament" van Jaco Van Dormael grijpt naast Oscarnominatie - Actueel Cinema

   - 

De Belgische film "Le Tout Nouveau Testament" van Jaco Van Dormael grijpt naast een Oscarnominatie in de categorie Beste niet-Engelstalige Film. Dat is gebleken bij de bekendmaking van de genomineerden in Los Angeles. Wel genomineerd in dezelfde categorie is de Colombiaanse film "El abrazo de la serpiente" ("The Embrace of the Serpent"), waarin de Vlaams acteur Jan Bijvoet meespeelt. 

Van Dormael haalt met zijn verhaal over de dochter van God die Zijn voorzienigheid saboteert dus niet de lijst der genomineerden. "The Broken Circle Breakdown" van Felix van Groeningen blijft dus de laatste Belgische film die aanspraak kon maken op de Oscar voor beste niet-Engelstalige Film. Dat was in 2014. Wel genomineerd in dezelfde categorie is de Colombiaanse film "El abrazo de la serpiente". Daarin speelt de Vlaams acteur Jan Bijvoet, bij ons bekend voor zijn rollen in "D'Ardennen" en "The Broken Circle Breakdown", de rol van de Duitse wetenschapper Theodor Koch-Grünberg, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Koch-Grünberg verrichtte begin 20ste eeuw baanbrekend veldwerk in het Amazonewoud, waar hij onder meer op zoek ging naar geneeskrachtige planten. "El abrazo de la serpiente" is gebaseerd op de dagboeken van Koch-Grünberg en werd eerder al bekroond in onder andere Cannes, Palm Springs, San Sebastian, The Hamptons, München en Odessa. Grote favoriet is echter "Son of Saul" van László Nemes, een film over de Hongaars-Joodse Saul Ausländer, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zit in het concentratiekamp van Auschwitz en daar de doden moet verbranden. Als hij het lichaam vindt van een jongen, waarvan hij denkt dat het zijn zoon is, redt hij het van de vlammen en gaat hij op zoek naar een rabbijn, die de jongen een waardige begrafenis kan geven. De andere genomineerden zijn het Franse "Mustang", de Jordaanse prent "Theeb" en het Deense Krigen ("A War"), een film met Borgen-acteur Pilou Asbaek.

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 28 februari. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: