Ik ga niet meer terugkomen op de vele kwaliteiten van het geweldige La Isla Minima, de film van regisseur Alberto Rodriquez, eerder nog vurig verdedigd op deze site. Weet dat u deze zwartere dan zwarte film noir nu kan terugvinden in High-defenition en bijgevolg dus van elk beeldaspect kunt genieten (leve de pauze functie !) . Op het gebied van de extra’s is het ietwat nipt, maar dat maakt het plezier er niet minder op.
Beoordeling : 8,5/10 Extra’s : Making of (20 minuten)
Een gracieuze vallende ster die veranderde in een zelfvernietigende meteoriet, haar absolute overgave aan de muziek zal haar niet hebben kunnen redden van haar eigen moeilijkheden, en dit ondanks het gigantische succes (de druppel…)… regisseur Asif Kapadia tracht dit personage nog beter te kunnen vatten via verschillende onuitgegeven beelden. Het resultaat is een documentaire die prijs na prijs heeft behaald… niet te missen dus, of u nu fan bent of niet.
Beoordeling : 7/10 Extra’s : Audio commentaar, verwijderde scènes (31 minuten), exclusieve acoustic session, interviews, …
Als fervente voorstander van Gaspard Noé had ik zoveel liever gehad met tederheid te kunnen spreken over Love, zonder verder in te gaan op het « X » aspect, dat uiteindelijk maar van weinig belang was. We vergeten hier eveneens de ietwat groteske 3D aanpak. Wat blijft er dan nog over ? Een film over passie en de ontsporingen daaraan gelink, die de toeschouwer ongeraakt achterlaat, zonder enige empathie… dat kan niet werken. Geen mirakels dus, Noé brengt ons hier een zwakke ECG, die daarnaast ook naïef is, vreselijk naïef ! Het probleem is dus niet die vele expliciete scènes, maar wel het gemis aan dieptegang en eenvoud.
Beoordeling : 5,5/10 Extra’s : Interview, Verwijderde scènes.
Misschien kent u de epische wereld van Once Upon a Time in China nog niet, een saga die historische elemelenten vermengt (China onder het bewind van het kolonialisme, de exploten van Wong Fei-Hung) met over the top actie, het talent van Jet Li en het beste van regisseur Tsui Hark. Deze heruitgave in high definition – in de vorm van een box die de trilogie bevat – zal hopelijk in de smaak vallen van de fans en wie weet nog wat liefhebbers van het genre kunnen overtuigen.
Beoordeling (gemiddeld) : 7,5/10 Extra’s : Featurettes, interview, booklet, …
Marlon Brando, een fascinerende figuur in de 7de kunst, onwikkelde gedurende zijn carriëre een intrigerende aura en mysterie rondom zijn persoon. Van jonge getormenteerde ziel (A Streetcar named desire), erotomaan personage (Last tango in Paris), de geweldige Don Vito Corleone (in The Godfather), de onrustwekkende kolonel Kurtz (Apocalypse Now) tot Jor-El, de vader van Superman… Listen to Marlon Brando traceert een waanzinnig portret, gebaseerd op de persoonlijke archieven van de acteur.
Beoordeling (gemiddeld) : 7,5/10 Extra’s : Making of
In het kort :
- Sinister 2 : « horrormovie » of « horribly wrong movie » ? Wij opteren meer voor het tweede… dit vervolg richt voornamelijk een bloedbad aan aan het gezond verstand van de toeschouwer en de spanning wordt enkel veroorzaakt door het gemis ervan.
- Exit het barokke, de overdadige beelden, de visuele hoogstandjes… Tarsem Singh duikt met Renaissances in een meer rustige, klassieke filmwereld. Jammer wel, het resultaat is matig overtuigend.
- Twee topacteur als Clive Owen en Morgan Freeman in de cast maken daarom nog geen goede film. Het bewijs ? Last Knights.
- Ok, deze bewerking van de Saint-Exupéry’s klassieker (Le Petit Prince) heeft geen reden om te blozen, maar laat geen diepe indruk achter.