Televisiepremière "Marina" breekt kijkcijferrecord - Actueel Cinema

   - 

Met ruim 1,4 miljoen kijkers is "Marina", de biografische film van Stijn Coninx over muzikant Rocco Granata, de best bekeken film op televisie in minstens twintig jaar. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. De film werd afgelopen zondag op Eén uitgezonden. 

"Marina" klopt met 1.402.500 kijkers het vorige kijkcijferrecord van de televisiepremière van "Titanic", die in 2001 door 1.124.000 kijkers werd bekeken. "Het record is een combinatie van elementen", zegt VRT-filmkenner Ward Verrijcken in Het Nieuwsblad. "Marina werd uitgezonden aan het begin van de kerstvakantie, waardoor veel mensen voor de televisie zaten. 

Bovendien werd de film uitgezonden op zondag, wanneer de Vlaming massaal naar televisie kijkt." Ook in de filmzalen maakte de film over Rocco Granata geen slechte beurt. Volgens cijfers van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) klokte "Marina" eind maart 2014 af op een half miljoen bezoekers. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Marina

Marina

Drama  Regie: Stijn Coninx Met: Matteo Simoni, Chris Van den Durpel, Ludo Hellinx,... Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: