"The Walk" vooropening 42ste Film Fest Gent - Actueel Cinema

   - 

"The Walk", de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober de vooropening van het 42ste Film Fest Gent. In het kader van de dertigste verjaardag van de film, toont Film Fest Gent ook de "Back to the Future"-trilogie van Zemeckis, laat de organisatie weten. 

"The Walk" vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. "De Oscar-winnende documentaire 'Man on Wire' zette de stunt al op een voetstuk maar Zemeckis' filmversie maakt er een 'Gravity'-achtig 3D-spektakel van", verduidelijkt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "In de grote Hollywood traditie van weleer is Zemeckis zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld. Hij is vooral ook een briljante innovator. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend ('Forrest Gump', 'Who Framed Roger Rabbit, 'Back to the Future', 'Contact', 'Flight'). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met 'The Walk' waarin hij optimaal van de 3D-technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan maakt zijn stunt nog onwezenlijker en heroïscher."

Film Fest Gent viert daarnaast op woensdag 21 oktober de dertigste verjaardag van de trilogie van "Back To The Future". Zemeckis komt nog aan bod tijdens het komende festival via zijn componist Alan Silvestri, de centrale gast op de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Onder meer de filmmuziek van 'The Walk' zal er in concertpremière gaan.Het volledige programma zal op 24 september 2015 bekend gemaakt worden in KASKcinema. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Walk

The Walk

Avontuur, Thriller  Regie: Robert Zemeckis Met: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley,... Joseph Gordon-Levitt vertolkt in THE WALK de Franse koordloper Philippe Petit. Philippe Petit legde in 1974 op een koord de afstand tussen de twee Twin Towers af en dit op een hoogte van 400m. Zonder enige bescherming en 45 minuten lang riskeerde hij zijn leven terwijl duizenden mensen bang... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: