Jurassic World, The Dark Horse, Man Up, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Zin in een leuke filmbreak op het einde van de avond ? Deze week wordt u verwend op bioscoopgebied… er staan heel wat releases gepland. Voor ieder wat wils dus !

Na lang wachten is hij er eindelijk : Jurassic World ! De saga van in de jaren ’90 gaat verder ! We vinden er de onnavolgbare stijl in terug van Spielberg, en dat van begin tot einde ! Dino’s, avontuur en spanning… De fans zullen tevreden zijn !

Van ver « Down under » vinden we het Nieuw-Zeelandse The Dark Horse terug, een film van Jamer Napier Robertson die berust op een eenvoudig en ontroerend verhaal . Genesis Potini, een vroegere schaakkampioen lijdt aan een bipolaire stoornis. Als gevolg van een zoveelste opname in een psychiatrische instelling besluit hij zijn leven onder handen te nemen…

Nieuw deze week is de comedy Man Up. In deze very British comedy vinden we een prachtige Lake Bell terug en een verbluffende Simon Pegg. Wanneer uw liefdesleven één en al chaos is… doe dan even als ander, maar vergeet er de gevolgen niet van !

En het is nog niet gedaan ! Verder op het programma vinden we ook nog:

  • La Loi du marché, de film waarvoor Vincent Lindon de prijs van Beste Mannelijke Acteur heeft behaald op het Filmfestival van Cannes.
  • Comme un avion, over een buitengewonen kayak expeditie.
  • Voyage en Chine, wanneer het rouwproces ons naar andere contreien voert
  • Rendez-Vous, over affaires in het zuiden van Frankrijk
  • en last but not least : Het Nieuwe Rijksmuseum. Na 5 jaar restauratiewerken is het befaamde Rijksmuseum eindelijk weer geopend. We worden hier meegenomen achter de schermen van de onschatbare kunstcollectie.

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Gus

Gus

 Regie: Christian De VitaGus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Het moment van de grote vogeltrek is aangebroken. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op de lange reis naar het zuiden, kan deze keer niet mee. Al z'n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Woody Allen: Ik stop voorlopig niet met films maken - Actueel
Actueel

Woody Allen: "Ik stop voorlopig niet met films maken"

De Amerikaanse filmregisseur Woody Allen heeft laten weten dat hij voorlopig niet stopt met films maken. De 86-jarige filmmaker zou volgens zijn woordvoerder tijdens een vorig interview verkeerd begrepen zijn. Hierdoor werd aangenomen dat Alle aan zijn laatste film toe was. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: