The Oxford Murders - Bespreking Cinema

 
Martin is een jonge student die gek is van wiskunde en logica... Hij komt aan in Oxford om er te studeren en vooral om zijn idool te onmoeten: professor Arthur Seldom. Een eerste contact verloopt slecht maar het toeval brengt hen opnieuw samen, rond een reeks moorden! Ze gaan samen een groot intellectueel duel aan. Maar vandaar tot het ontmaskeren van de identeit van de dader is een grote stap! Toon mij de mug die regisseur Álex de la Iglesia heeft gestoken. Ok, zijn nogal persoonlijke films lokken de massa niet langer, ondanks ontegensprekelijke kwaliteiten. Want met 'Mutant Action', 'The Day of the Beast' of het geschifte 'The Ferpect Crime' bracht de getalenteerde Iberische troublemaker zijn eigen kijk op film, via een pseudo-idiote benadering. Maar moet hij door dat gebrek aan succes per se proberen om meer respect af te dwingen? Want 'The Oxford Murders' is vooral dat: veel geld, bekende acteurs (Elijah Wood, John Hurt, etc.), mooie beeldjes (niet dat dat nieuw is bij de la Iglesia)... Zonder meer, en zonder succes! En dat is een spijtige zaak, want hier zat er echt wel heel wat meer in.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Oxford Murders

The Oxford Murders

Thriller  Regie: Álex De La Iglesia Met: Elijah Wood, John Hurt, Leonor Watling, Julie Cox Aan de befaamde universiteit van Oxford worden een student (Elijah Wood) en een hoogleraar (John Hurt) gedwongen om samen te werken bij het oplossen van een reeks moorden. De moorden worden telkens gekenmerkt door wiskundige tekens die wel eens naar de dader zouden kunnen leiden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: