Big Eyes: atypische Burton - Bespreking Cinema

   - 

Niemand twijfelt aan het talent van Tim Burton, als de schepper van een heel eigen wereld. Denk maar aan Batman of Frankenweenie. Maar Burton laat op het vlak van scripts steken vallen.

Hij accepteert vaak slordige of slechte scripts die dan leiden tot zeer tegenvallende films, zoals Planet of the Apes en vooral Alice in Wonderland en Charlie and the Chocolate Factory. Big Eyes is een verrassing omdat de prent een van de beste scripts uit het Burton-oeuvre bevat en omdat het een atypische Burton is. De film is veel meer een psychologisch drama verscholen in een biopic over Margaret Keane dan een fantastisch sprookje met heel aparte personages. Nu, het bijzondere verhaal van Margaret en Walter Keane schreeuwt om verfilmd te worden, maar scenaristen-producers Scott Alexander en Larry Karaszewski, bekend van Ed Wood, Auto Focus en Man on the Moon, voegen er nog wat extra aan toe. En dan heb je nog de perfecte casting van Amy Adams die de veel te passieve en sullige Margaret Keane toch heel wat leven geeft.

Christopher Waltz is heerlijk als Water Keane, maar hij speelt de rol wel zoals zijn intussen wereldberoemd Landa-personage: als een charmante, maar hypocriete windbuil die dol is op acteernummertjes.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Big Eyes

Big Eyes

Biografie, Drama  Regie: Tim Burton Met: Amy Adams, Christoph Waltz, Jason Schwartzman BIG EYES vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren '50 en '60 verwerft kunstenaar Walter Keane uitzinnig veel succes met zijn schilderijen van kinderen met grote ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: