American Hustle - Bespreking Cinema

   - 

Het verhaal van David O. Russell bevat evenveel ups als downs. De scenarist-regisseur maakte indruk met weerbarstige klassiekers Three Kings en I Heart Huckabees, films even bekend om hun achter-de-schermen-perikelen dan om hun kwaliteiten.

Daarna kelderde zijn reputatie door het afspringen van Nailed, een tragikomedie over een vrouw die na een ongeluk in een nymfomane verandert, vanwege het faillissement van de productiemaatschappij. Met boksdrama The Fighter en psychokomedie Silver Linings Playbook maakte hij echter een comeback van jewelste – en schopte hij het tot Oscarfavoriet.

Ook met deze losjes op feiten gebaseerde zwendelprent maakt Russell kans op 10 Oscars. Hoe hij dat geflikt heeft, is niet helemaal duidelijk. Goed, de acteurs – waaronder terugkerende krachten Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper en Jennifer Lawrence – spelen de pannen van het dak. Wat wil je ook? Onder die seventieskostuums en dikke lagen make-up gaan personages van vlees en bloed schuil. Aan het scenario schort echter voldoende om een heuse ‘rewrite’ te eisen.

In het kort: Russell neemt teveel hooi op zijn vork. Naast de romance van twee ‘con artists’ krijg je ook het relaas van een ambitieuze FBI-agent én de historie van een corrupte politicus. Bovendien kan Russell het niet laten om alles in een heuse visuele overload onder te dompelen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
American Hustle

American Hustle

Thriller, Drama, Historische film  Regie: David O. Russell Met: Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner AMERICAN HUSTLE is de nieuwste film van Oscargenomineerd regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook) over de befaamde Abscam undercoveroperatie van de FBI eind jaren '70. Irving Rosenfeld (Christian Bale) is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: