The Seventh Son, American Sniper, Foxcatcher, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het seizoen van de awards is afgelopen zondag in schoonheid geëindigd met de Oscars, vaarwel aan de prachtige avondjurken, champagne en rode lopers. Tot volgend jaar !

We beginnen met The Seventh Son. Welkom in een wereld vol zwarte magie, heksen en tovenaars ! The Seventh Son is diegene die de mensheid zal kunnen redden van de verschrikkelijke wraak van kwaadaardige opperheks Malkin. Ridder Gregory is nu nog de enige die weet hoe haar te verslaan en hij zal zijn leerjongen Tom Ward moeten aanleren hoe dat te doen, hoe het ultieme kwaad te bestrijden. Maar er zit een addertje onder het gras ! Tegen de volgende volle maan dient Tom de mensheid reeds te redden. De fans van het fantasy-genre zijn hier gediend ! Merkwaardig is wel de ietwat bizarre vertolking van Jeff Bridges als norse mentor-magiër.

Clint Eastwood keert terug achter de camera’s met American Sniper. Het verhaal van de veelvuldig gedecoreerde Amerikaanse scherpschutter, die terug naar Irak wordt gestuurd met maar één doel : zijn collega’s beschermen. Wanneer zijn reputatie meer en meer de ronde doet krijgt hij de bijnaam ‘The Legend’. Maar eens hij terugkeert beseft Chris dat hij er niet meer in slaagt een normaal leven te leiden. Terwijl American Sniper al bij al een meeslepende film is met goede actiescènes en uitstekende acteurs, toch is het op zijn minst verdacht om alle context weg te gommen in een verhaal dat gesitueerd is tijdens de oorlog in Irak. Het lijkt bijna alsof het niets uitmaakt waar de soldaten zich bevinden… en dat heeft natuurlijk de nodige kritiek uitgelokt.

Foxcatcher, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, voert ons mee in het verhaal van twee broers, beiden winnaars van een gouden medaille op de Olympische Spelen voor het Grieks-Romeins worstelen. Ook al hebben beide broers een zeer sterke band met elkaar, toch leeft Mark (Channing Tatum) in de schaduw van zijn oudere broer, Dave (Mark Ruffalo). Wanneer John du Pont (vertolkt door Steve Carrell) aan Mark voorstelt van in te komen wonen in zijn landhuis om daar een trainingskamp op te zetten in het vooruitzicht van de komende Olympische Spelen, grijpt Mark deze kans natuurlijk met beide handen. Maar de relatie tussen de atleten en de coach draait al snel uit op waanzin. Er is maar één woord dat Foxcatcher kan samenvat : briljant! De film is een subtiel en intens drama, perfect vertolkt.

We dachten dat hij geen films meer ging maken, maar we zaten duidelijk fout ! Jean-Jacques Annaud komt terug met Le Dernier Loup. Het verhaal speelt zich af in 1969. Chen Zhen, een jonge student uit Peking wordt naar Mongolië gestuurd om een stam nomadische herders op te voeden. Maar het is vooral Chen die uiteindelijk het meest zal leren. De jonge stadsbewoner charmeert door zijn relatie met de herders en die met de wolven. Hij vangt een wolvenjong en voedt hem op. Maar de relatie tussen mens en dier, als de traditionele levensstijl van de stam, wordt bedreigd wanneer een regeringsbeambte besluit de wolven uit de regio uit te roeien. Adembenemende landschappen, een humanistisch verhaal, we herkennen hier maar al te goed de poot van Annaud…

We eindigen met een Franse komedie/ufo : Réalité van Quentin Dupieux. Jason droomt ervan zijn eerste horrorfilm te regisseren. Bob Marshal, een rijke producer, besluit zijn film te financieren op voorwaarde dat Jason hem binnen de 48 uur de beste kreun uit de geschiedenis van de film levert… Réalité is een knotsgekke film, zoals we het van Dupieux wel gewoon zijn. Er is geen enkele logica in te vinden. Réalité is niet geschikt voor iedereen, men moet openstaan voor wat gekheid.

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman' - Actueel
Actueel

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman'

Wie had gedacht dat Luc Besson een van de beste dragscènes uit de recente geschiedenis zou afleveren? Dat in diezelfde film een bende honden meesterlijke criminelen blijken te zijn? En dat de prent op het Filmfestival van Venetië in première zou gaan? Nu woensdag 4 oktober verschijnt Dogman... Verder lezen...
Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023 - Actueel
Actueel

Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023

Girls on Film is een feministisch filmcollectief dat cinema door en over vrouwen een breder platform wil bezorgen. We vertonen maandelijks gecureerde films in De Cinema die vrouwelijke ervaringen centraal plaatsen. Deze vertoningen worden telkens gekoppeld aan een relevante gastspreker. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: