La rançon de la gloire: Het lichaam van Chaplin - Bespreking Cinema

    

Laten we het lijk van Charlie Chaplin stelen! Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zeggen ze, maar wat de hoofdpersonages uit La rançon de la gloire bekokstoven, is wel heel bizar.

Wat de tragikomedie van Xavier Beauvois zo mooi maakt, is dat je het de kwibussen in kwestie gemakkelijk kan vergeven en dat de regisseur ook op geen enkel moment op zijn antihelden neerkijkt. Meer zelfs, als je alles bij elkaar optelt, zijn ze evenzeer slachtoffer als dader, mensen die door de mazen van het sociale vangnet zijn gevallen en tot extreme maatregelen moeten overgaan om te overleven. Bijzonder dwaze maatregelen, daarover laat Beauvois ook geen twijfel bestaan, maar als het aanvaardbare buiten bereik lijkt, blijft nu eenmaal enkel het onaanvaardbare over.

Als de hansworsten uit La rançon de la gloire ondanks hun gebrek aan gezond verstand toch met de sympathie van de kijker gaan lopen, is het ook omdat Beauvois acteurs koos op wie je moeilijk kwaad kan worden. Roschdy Zem en Benoît Poelvoorde vormen dan ook een duo uit de duizend, niet zomaar aangevuurd door hebzucht maar ook door een voelbare vriendschap. Chaplin zou er trots op zijn.

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.
'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed! - Actueel

'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed!

The Academy nomineerde dit jaar geen enkele vrouw voor de Oscar voor Beste Regisseur. En dat is eerder de regel dan de uitzondering: in 92 jaar tijd werden slechts vijf vrouwen genomineerd in deze categorie. Op 8 maart staat Leuven in het teken van internationale vrouwendag. Met curator Cecilia... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden - Actueel

Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden

De vroegere Britse acteur Raphael Coleman is op 25-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Britse kwaliteitskrant The Independent vandaag op gezag van een tweet van zijn moeder gemeld. Hij raakte vooral bekend door de film 'Nanny McPhee'.
Parasite terug in alle zalen - Actueel

Parasite terug in alle zalen

4 Oscars voor Parasite en brengt naar aanleiding van dit fantastische nieuws de film opnieuw uit in alle zalen.