Une Heure de Tranquilité, Pasolini, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ! En dat zal deze week niet moeilijk zijn gezien er maar twee releases zijn. Misschien is het ook maar beter zo, uw geest is in deze eindejaarsperiode misschien niet al te helder na al die feestjes. We houden het dus simpel !

We beginnen met Une Heure de Tranquilité. Michel, gepassionneerd door jazz, heeft zopas een uiterst zeldzaam album kunnen bemachtigen en hij droomt er van hem rustig te beluisteren in zijn living. Maar de hele wereld lijkt wel tegen hem : zijn vrouw kiest er nu net voor een onthulling te maken, zijn zoon staat onaangekondigd voor de deur, alsook zijn vrienden, en zijn minnares belt hem constant op zijn gsm… Manipuleren, liegen, Michel is tot alles in staat om even rust te hebben. Une Heure de Tranquilité is een ware vaudeville op het grote scherm, het gaat hier dan ook om de filmbewerking van het gelijknamige theaterstuk. We vinden Christian Clavier terug die magistraal geregisseerd wordt door Patrice Leconte. Een geslaagde bewerking die u zeker en vast met een goed humeur de zaal zal doen verlaten. Een ideaal middel tegen de zwaarste katers !

Als u het goed voornemen heeft in 2015 wat meer cultuur op te doen dan mag u Pasolini zeker niet missen. De laatste film van Abel Ferrara toont ons de laatste dag van de befaamde schrijver en regisseur Paolo Pasolini, vermoord in 1975. Ferrara pur jus in dit geval, die de vrije loop laat aan zijn verbeelding. Hij zoekt niet de persoonlijkheid van de grote meester uit te leggen, maar geeft er zijn eigen interpretatie aan. Een speciale vermelding voor Willem Dafoe die een perfect acteerspel neerzet. Een film voor de liefhebbers !

Zo, haal nu maar alvast uw feestelijkste kleding uit de kast en laat het vuurwerk knallen ! Het team van Cinenews wenst u een uitstekend 2015 toe !

Tot volgende week voor meer Cinenews !!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: