Annie, St. Vincent, Geronimo... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals elke week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ! Net zoals u is de filmindustrie ook even aan rust toe. We tellen amper 3 releases deze week !

We beginnen met Annie, de filmbewerking van de bekend musical. Voor deze tweede bioscooppoging, exit de klassieke Annie, de Annie anno 2014 ziet er heel wat anders uit en wordt vertolkt door de talentvolle Quvenzhané Wallis. Ondanks haar geweldige prestatie pakt het geheel amper. We betreuren de overdreven meligheid. Maar het is Kerst en dus is Annie een film die perfect in de tijdsgeest past.

St. Vincent is het onwaarschijnlijke verhaal van een 11-jarige jongen die alleen leeft met zijn moeder en zijn buurman, Vincent, een marginale veteraan, hedonistisch en misantroop, waarvan het leven enkel om alcohol draait. Het scenario heeft een paar lacunes en we kunnen hier niet bepaald spreken over de dramady van het jaar, maar er is een grote « Maar » ! Inderdaad, Vincent wordt vertolkt door de ongelofelijke Bill Murray en dat verandert alles ! De acteur en de film vormen één geheel, de ene bestaat niet zonder de andere. Reden te meer voor de fans om zich nu al te verheugen !

We eindigen met Geronimo. Nil Terzi, een tiener van Turkse oorsprong ontsnapt aan haar gearrangeerd huwelijk, dat om haar geliefde terug te vinden, Lucky Molina, een jonge zigeuner. Hun ontsnapping gooit olie op het vuur tussen de twee families. Geronimo, een jeugdwerkster zal trachten de verhitte gemoederen te bedaren. Regisseur Tony Gatlif verliest zichzelf een beetje in deze moderne herwerking van Romeo en Julia. De mengeling tussen amateur en professionele acteurs brengt het geheel jammer genoeg niet goed tot zijn recht. Geronimo is ver van een flop maar kan wel zwaar op de maag gaan wegen.

Dat is het dan voor deze week. We laten u dan ook verder genieten van de drukke, maar gezellige, kerstperiode. Steek de kalkoen maar in de oven en pak die laatste cadeautjes in !

Het hele Cinenews team wenst u alvast een hele Vrolijke Kerst toe !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Ook te zien op "St. Vincent", "Geronimo" en "Annie"...

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: