Paddington, Pinguins of Madagascar, My Old Lady, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Sinterklaas is zijn speculaas al volop aan het voorbereiden in de oven ! Nu is het nog spannend afwachten tot zaterdag. Bent u braaf geweest dit jaar ?

Gezien het feest is voor de kinderen dit weekend krijgen zij in deze Cinereview ook een ereplaatsje ! We beginnen met Paddington, het Peruaanse beertje dat in Londen aanbelandt, op zoek naar een thuis en een beter leven. Hij realiseert zich al snel dat de stad van zijn dromen niet zo verwelkomend is al eerst gedacht. Gelukkig ontmoet hij de familie Brown en stukje bij beetje wordt hij een uniek lid van de familie. De « very British » geest van dit personage uit de Engelse kinderliteratuur is volledig bewaard gebleven. De humor is op afspraak en we bevinden ons ver weg van de voorspelbare moraliserende kinderfilms. Paddington is in de eerte plaats bestemd voor het jongere publiek, maar de volwassenen zullen zich zeker ook niet vervelen. Een aangename film die heel de familie zal verrassen.

Pinguins of Madagascar is een spin-off van de bekende animatie-serie Madagascar. Met enig plezier vinden we de knotsgekke bende pinguïns terug. U wist het waarschijnlijk nog niet, maar de vier pinguïnbroers zijn eigenlijk ook geheim agenten. Om de wereld te redden van de verschrikkelijke Doctor Octavius zullen de pinguïns hun krachten moeten bundelen met de zeer chique organisatie North Wind, geleid door een prachtige husky (waarvan Benedict Cumberbatch de stem inspreekt in de originele versie)… Onze pinguïns zijn in form en nemen de uitdaging aan van een nieuw avontuur. Veel grappen en grollen, soms iets te veel… er zit ritme in, het staat geen seconde stil… kortweg, een doldwaas avontuur voor uw allerkleinsten.

Terug naar de wereld van de volwassenene met My Old Lady, een adaptatie van het bekende theaterstuk ‘Très Chère Mathilde’. Het is het verhaal van Mathias, een vijftigjarige, geruïneerde New-Yorker, die in Parijs aanbelandt om het appartement te verkopen dat zijn vader hem nagelaten heeft. Hij komt snel te weten dat deze mooie woonst bewoond wordt door een oudere dame, Mathilde. En hij leert ook al snel dat Mathilde de minnares was van zijn vader. Mathias, die eerst puur op geld uit is, laat stilaan zijn zachtere kant uitkomen naarmate hij de mensen die het appartement van zijn vader bewonen leert kennen. Maar opgepast, net op het ogenblik dat u denkt dat dit de zoveelste melige film is verandert de regisseur van richting en belanden we in een veel donkerdere atmosfeer. My Old Lady is niet de film van het decennium maar hij zal u alsnog verrassen.

Retour à Ithaque werd ingeblikt door Laurent Canted, een liefhebber van Havana. Vier vrienden komen terug samen om de terugkeer van Amadeo te vieren, 16 jaar na zijn vertrek. Van zonsondergang tot zonsopgang halen ze terug verhalen van hun jeugd naar boven. Retour à Ithaque is een film zonder actie waar men veel conversaties in heeft, en is vooral aangeraden voor een meer cinefiel publiek.

La French is een ouderwetse film zoals we er nog maar weinig zien tegenwoordig. Het verhaal : « Marseille, 1975. Pierre Michel is een jonge magistraat afkomstig uit Metz. Hij wordt aangesteld om zich met zware misdrijven bezig te houden. Hij besluit zich vast te bijten in de French Connection, een maffia-organisatie die heroïne over de hele wereld verdeelt. Michel trekt op zijn eentje ten strijde tegen Gaëtan Zampa, boegbeeld van de onderwereld en onaantastbare misdaadkoning. Maar Michel zal snel ondervinden dat hij zijn methodes zal moeten aanpassen indien hij succesvol wil zijn. »

Féher Isten (White God) is een Zwitsers-Hongaarse film die ons het verhaal vertelt van Lili, die zielsveel van haar hond Hagen houdt. Het verhaal gaat als volgt : « Om het fokken van rashonden te stimuleren, heft de overheid een zware belasting op het houden van bastaards. De dertienjarige Lili wordt om die reden door haar vader gedwongen haar hond Hagen op straat te zetten. Lili krijgt spijt en struint heel Boedapest af op zoek naar Hagen die inmiddels de wreedheid van de mensen heeft ontdekt. Hij sluit zich aan bij een groep zwerfhonden die zich klaar maakt voor een opstand tegen alle baasjes. Hun wraak zal zonder genade zijn. Lili is de enige die deze oorlog kan stoppen. » Op het eerste zich lijkt White God misschien een film voor kinderen, maar niets in minder waar… Van het ene ogenblik op het andere belandt men in een nachtmerrie.

We eindigen met twee Amerikaanse films. Jessabelle, een horrorfilm waarin Jessabelle achtervolgd wordt door een kwaardaardige entiteit en Two Night Stand, een romantische komedie waarin we Megan en Alec terugvinden, ontmoet op een datingsite en verplicht van meer tijd met elkaar te spenderen dan ze oorspronkelijk van plan waren.

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

De Pinguïns van Madagascar

De Pinguïns van Madagascar

 Regie: Simon J. SmithDe vier pinguïns, Skipper, Rico, Kowalski en Private bundelen hun krachten met de chique spionagedienst de 'North Wind' die onder leiding staat van agent Classified. Samen moeten ze het opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Octavius Brine die de wereld wil veroveren. Programmatie
Trailers
Madagascar

Madagascar

 Regie: Eric Darnell & Conrad VernonAlex de Leeuw (Stiller) is de koning van de stadsjungle : hij is de leeuw van de zoo van Central Parc. Hij leidt een luilekkerleventje in de dierentuin, aan de zijde van zijn trouwe makkers Marty, de Zebra (Rock), Melman, de Giraaf (Schwimmer) en Gloria, het Nijlpaard (Pinkett Smith). Marty de... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: