'Welp', '20,000 Days on Earth', 'Stonehearst Asylum'... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals elke week brengen we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Tijdens deze vakantieweek is originaliteit het belangrijkste thema dat we terugvinden in de bioscopen.

We beginnen met een Belgische thriller/horrorfilm : Welp. Het verhaal : Welp is een horroravontuur waarin Sam, een twaalfjarig fantasierijk jongetje, op kamp gaat met zijn scoutsgroep. Van zodra ze hun kamp in het bos opbouwen, voelt Sam dat er iets niet pluis is. Hij vindt een mysterieuze boomhut en ontmoet een wild uitziend, gemaskerd kind. Sam probeert zijn leiders te waarschuwen voor dit kind, maar ze negeren hem. Doordat Sam steeds geïsoleerder geraakt van de andere welpjes en de leiders, wordt het hem steeds duidelijker dat er hen een vreselijk lot wacht. Zo blijkt dat het wilde kind de helper is van de Stroper, een sinistere psychopaat die het bos bezaaid heeft met ingenieuze vallen en van plan is de welpen af te slachten... Één voor één... De toon van Jonas Govaerts eerste film is duister en griezelig. Het is geen toeval dat het verhaal zich afspeelt in dodelijke bossen, gezien Govaerts geïnspireerd werd door de griezelklassieker Evil Dead 2, wat hem tot zijn filmstudies gedreven heeft. Voor een eerste film mag hij trots zijn op zichzelf. Griezelen van begin tot einde.

20.000 Days on Earth is een Britse documentaire die de enigmatische artiest Nick Cave portretteert. Afgelopen jaren werd Cave regelmatig benaderd met de vraag om een film te maken over zijn lever maar hij heeft altijd geweigerd… tot nu. Iain Forsyth en Jane Pollard kunnen zich bij de gelukkig regisseurs rekenen. Zij lichten een tipje van de sluier op, 20.000 Days on Earth toont Nick Cave in zijn dagelijkse omgeving, maar zaait toch nog voldoende twijfel bij het publiek. Niet alles wordt prijsgegeven en de magie van Cave blijft voortbestaan. De fans zullen er zeker en vast van kunnen genieten.

Kreuzweg is een opmerkelijke Duitse film, getekend door Dietrich Brüggemann. Hij vertelt over het religieuze fanatisme van een familie, en meer bepaald dat van een jong meisje : De 14 jarige Maria komt uit een streng katholiek gezin. Ze neemt haar geloof zeer serieus en het is een belangrijk onderdeel van haar persoonlijkheid. Ze wordt beheerst door de beginselen die haar familie, met name haar rigide moeder, en de priester haar hebben bijgebracht. Het grote verschil tussen de strenge regels van haar familie en het meer wereldse leven als scholier, zet haar onder enorme druk. In 14 vaste scenes, verwijzend naar de 14 kruiswegstaties, wordt het verhaal verteld van een meisje dat haar leven volledig aan Jezus wil toewijden. Het is duidelijk dat Kreuzweg geen feelgood movie is en nochtans wordt het fanatisme van de personages soms zodanig ver gedreven dat het neigt naar het ridicule en grappige.

Vervolgens is er Vie Sauvage, een film gebaseerd op waargebeurde feiten, namelijk het verhaal van Philippe Fournier, alias Paco, en zijn twee zonen Okyesa en Tsali Fournier. Paco slaat alle afspraken omtrent de voogdij in de wind en beslist zijn zonen van zes en zeven jaar niet naar hun moeder terug te brengen. Hij wil hen voortaan zelf opvoeden in communes op ver afgelegen plekken, één met de natuur. Ze beleven niet alleen de angsten en gevaren van het vrije leven maar ook de de hechte vriendschappen en de geneugten ervan. Cédirc Kah, de regisseur, haalt hier moeilijke thema’s aan, thans is de toon nooit ernstig. Hij heeft de uitdaging aangenomen het verhaal vanuit het perspectief van de kinderen te filmen. Vie Sauvage is een intrigerende film met aanhankelijke personages die u zeker en vast een leuk bioscoopmoment zullen doen beleven.

Stonehearst Asylum is de Amerikaanse thriller van de week. Regisseur Brad Andersom haalde zijn inspiratie bij Edgar Allen Poe en besluit ons onder te dompelen in de sombere wereld van de psychiatische instellingen. Edward Newgate is een jonge, net gediplomeerdee arts die het team van Dokter Lamb gaat vervoegen in Stonehearst Insane Asylum om er klinisch onderzoek te verrichten. Al heel snel gaat de situatie uit de hand lopen en niet gaat zoals verwacht. Hij begaat daarenboven de vergissing verliefde te worden op één van de patiënten. Van daaruit is het de ene intrige na de andere… een ideale film voor op Halloween !

Nog een Belgische film op de affiche deze week : Violet van Bas Devos. Wanneer Jonas, 15 jaar, de enige getuige is van de moord op zijn vriend richten de andere leden van zijn BMX-groep zich tot hem voor antwoorden. Geen verhaal dat u al te goed gezind maakt over het rouwproces bij jongeren.

We eindigen met twee buitenlandse films. Black Coal is een Chinees politiedrama die de enquête van inspecteur Zhang volgt, op drie moorden die aan elkaar gelinkt zijn. Still the Water is een Japanse film over de emancipatie van twee jongeren na het ontdekken van een mysterieus lijk.

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel

Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot... Verder lezen...