Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot - Actueel Cinema

   - 

De Belgische filmmaker Alain Berliner zal een documentaire maken over Brigitte Bardot. De 87-jarige Française heeft haar medewerking toegezegd. 'Bardot' is de eerste documentaire van Berliner. Zijn meest succesvolle film, 'Ma vie en rose' uit 1997, werd bekroond met de Golden Globe voor beste buitenlandse film. 

"De idee is om te vertrekken van de filmster en te peilen wanneer zij brak met haar succescarrière als actrice om activiste te worden voor dierenrechten en ecologische voorvechtster. Ze was een pionier op dat vlak in een tijd toen daar nog lacherig over werd gedaan" aldus Nicolas Bary, een van de producenten van de film in Le film français, een van de dagkranten in Cannes. Brigitte Bardot zelf stelt persoonlijke documenten ter beschikking. Er zal ook intens worden samengewerkt met haar stichting, Fondation Brigitte Bardot. Een en ander wordt omkaderd met getuigenissen en onuitgegeven archiefmateriaal. De Frans-Britse coproductie "Bardot" met een budget van één tot anderhalf miljoen euro, is bedoeld voor de bioscoop en gaat binnenkort in productie. Bardot poseerde op vijftienjarige leeftijd op de voorpagina van het tijdschrift Elle. Als actrice groeide ze uit tot sekssymbool: het Franse antwoord op Marilyn Monroe. Ze brak door in 1956 met haar rol in "Et Dieu... créa la femme" van Roger Vadim, haar toenmalige echtgenoot. In de jaren zestig speelde ze eveneens in buitenlandse films en maakte ze uitstappen naar de muziekwereld. 

Bardot bleef acteren tot 1973. Als dierenrechtenactiviste richtte ze in 1987 de Fondation Brigit Bardot op. De laatste jaren kwam ze in opspraak voor racisme. In 2021 werd ze nog veroordeeld tot een boete van 20.000 euro voor racistische uitspraken aan het adres van de inwoners van het Franse overzeese departement La Réunion. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: