Filmografie Noel Gallagher

Biografie

Noel Thomas David Gallagher (Longsight (Manchester), 29 mei 1967) is een Britse muzikant, die vooral bekend staat als de voormalige gitarist en songwriter van de britpop/rockband Oasis. Hij is de oudere broer van Liam Gallagher, de voormalige voorman van Oasis, die de band doorstartte onder de naam Beady Eye. 
 
Noel Gallagher is geboren in Longsight, Manchester. Zijn ouders Peggy en Tommy Gallagher zijn Iers. Na de geboorte van Liam verhuisde het gezin naar de wijk Burnage in Manchester. 
 
Op 13-jarige leeftijd kreeg hij 6 maanden ondertoezichtstelling wegens diefstal uit de buurtwinkel. In deze periode begon Noel op de gitaar te spelen die zijn vader hem achterliet. Na het horen van het debuutalbum van The Smiths wilde hij Jonny Marr zijn, de gitarist van de Smiths. 
 
Eind jaren tachtig werkte hij op een bouwplaats voor British Gas. Nadat een stalen gaspijp op zijn rechtervoet was gevallen werd hem een rustig baantje aangeboden bij het zelfde bedrijf. Omdat hij zich daar zo verveelde begon hij liedjes te schrijven. Bekende nummers als Live Forever en Columbia heeft hij op zijn werk geschreven. Achteraf noemde hij die plek,waar hij moest zitten,'the hit hut'. 
 
Noel ontmoette de gitarist van Inspiral Carpets tijdens een concert van de Stone Roses.Hij heeft toen een auditie gedaan als zanger voor die band maar heeft het niet gehaald. Hij heeft 2 jaar gewerkt als roadie voor de Carpets.

Filmografie Noel Gallagher


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: