Filmografie Liam Gallagher

Biografie

William John Paul Gallagher (geboren op 21 september 1972 in Longsight, Manchester), beter bekend als Liam Gallagher, is de frontman van de britpop/rockband Beady Eye en voorheen van Oasis. Hij richtte deze eerdere band samen met Paul Arthurs (gitaar), Paul McGuigan (bas) and Tony McCarroll (drum) op. Later kwam daar Gallaghers oudere broer Noel Gallagher bij. 
 
Gallagher staat bekend om zijn opvallende manier van zingen. Sinds 1994 doet hij zijn handen achter zijn rug en zijn hoofd omhoog om in een te hoog staande microfoon te kunnen zingen. Hij staat er bekend om nooit de microfoon aan te raken met zijn handen, maar die enkel met zijn bovenlip aan te raken tijdens het zingen. Op het podium loopt Gallagher vaak op zijn typische 'swagger' manier. 
 
Vanaf het album Standing On The Shoulder Of Giants droeg Gallagher ook bij aan het schrijven van de teksten. De grootste door Gallagher geschreven hit is het nummer Songbird van het album Heathen Chemistry uit 2002. Het behaalde de 3e plaats in de UK Top 40. 
 
Hij trouwde op valentijnsdag 2008 met Nicole Appleton en samen hebben ze een zoon genaamd Gene Gallagher (1 juli 2001). 
 
Op 28 augustus 2009 maakt Liams broer, Noel bekend dat hij die avond nog uit de band stapt, omdat hij niet langer met zijn broer kan samenwerken. Liam Gallagher verklaarde daarop aanvankelijk dat het "gedaan" was met Oasis. Nu vormt hij samen met de overige bandleden de band Beady Eye.  
 
In februari 2010 kwam hij in het nieuws doordat hij zijn Brit Award in het publiek had gegooid. Deze Award had hij gewonnen met het 2e Oasis album '(What's The Story) Morning Glory'.

Filmografie Liam Gallagher


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: