Filmografie Judd Nelson

Biografie

Judd Asher Nelson (Portland (Maine), 28 november 1959) is een Amerikaans acteur, die gerekend wordt tot een groep acteurs die als bijnaam het Brat Pack kreeg. Hij werd in 1988 zowel genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol in Billionaire Boys Club als voor antiprijs de Razzie Award, voor From the Hip. 
 
Nelson werd geboren als de zoon van Merle en Leonard Nelson, beiden advocaat. Hij heeft twee zussen, Eve en Julie. Hij ging naar school aan de St. Paul's School in Concord en studeerde later filosofie aan het Haverford College in Pennsylvania, maar hij stopte vroegtijdig met zijn studies en verhuisde naar Manhattan om er te studeren bij Stella Adler (dramacoach). 
 
Hij was lid van de zogenaamde Brat Pack, een groep acteurs die allemaal doorbraken in het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw. Hij speelde mee in films zoals St Elmo's Fire en The Breakfast Club (als de rebelse "John Bender"). Nelson sprak de stem in van Hot Rod/Rodimus Prime in Transformers: The Movie. Ook acteerde hij in de film Making The Grade en stond hij aan de zijde van een jonge Kevin Costner in Fandango. 
 
Na zijn rol in The Breakfast Club ging het bergafwaarts met zijn carrière. De films Blue City (waarin mede Bratpacker Ally Sheedy meedeed) en From The Hip waren geen succes. Daarna was het een tijdje stil rond Nelson, tot hij in de jaren '90 verscheen in drama's als New Jack City en Light It Up. In 1996 kreeg hij een rol in de NBC-sitcom Suddenly Susan. Sinds 2000 verschijnt Nelson hoofdzakelijk in televisieseries en low-budgetfilms. Daarbuiten blijft hij acteren in het theater. Hij had een gastrol in CSI: Crime Scene Investigation als vriend van een vermoord slachtoffer.

Filmografie Judd Nelson

Steel

Steel

 Regie: Kenneth JohnsonMet: Shaquille O'Neal, Annabeth Gish, Judd NelsonJohn Henry Irons ontwerpt voor het leger gevaarlijke wapens. Wanneer hij op een dag een voorstelling geeft aan een vrouwelijke senator, draait dit uit op een fiasco. De politica komt om en zijn collega Susan Sparks raakt voor het leven verlamd. Hoewel hij onschuldig is, besluit John toch om ontslag... Verder lezen...

Nieuws over Judd Nelson

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: