Filmografie Jim Caviezel

Biografie

ames Patrick (Jim) Caviezel jr. (Mount Vernon (Washington), 26 september 1968) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder andere Jezus in de film The Passion of the Christ. 
 
Caviezel startte zijn carrière met een rol in My own private Idaho (1991). Hij was door de auditie in Seattle gekomen, omdat hij de castingpersonen voor de gek hield: Hij beweerde een Italiaanse immigrant te zijn. 
 
Caviezel verhuisde naar Californië en kort daarna werd hij gecast als 1 van de 10 boksers in Michael Ritchies "con caper", Diggstown (1992). Ook speelde hij een bijrol in Wyatt Earp (1994), als Kevin Costners jongere broertje. 
 
Zijn meest besproken rol is waarschijnlijk die van Jezus in de film The Passion of the Christ, geregisseerd door Mel Gibson. Hij speelde echter ook in doorsnee Hollywood films, zoals Angel Eyes, Pay It Forward, Frequency en The Count of Monte Cristo. In 2001 speelde hij de hoofdrol in Madison. Daarvoor had hij al gespeeld in High Crimes (2002). 
 
In 2004 liet Jim blijken geïnteresseerd te zijn in de rol van Clark Kent/Superman, voor de nieuwste Superman film: Superman Returns (2006) Hij gaf aan dat hij zijn rol zou opdragen aan Christopher Reeve. Uiteindelijk heeft producer Bryan Singer Caviezel afgewezen, omdat Singer dacht dat Caviezel te bekend was als Jezus in The Passion of the Christ. De rol werd gegeven aan een minder ervaren acteur: Brandon Routh. 
 
In 2006 speelde hij de rol van Carroll Oerstadt in Déjà Vu. 
 
Caviezel is een toegewijde rooms-katholiek. Hierover heeft hij publiekelijk gesproken, op religieuze persconferenties, sinds The Passion of the Christ. Hij was een van de belangrijkste sprekers op een conferentie in Boston, alleen voor mannen. Caviezel vertelt zelf dat hij er alleen kwam omdat hij kardinaal-bisschop Sean O'Malley erg aardig vond. Caviezels woont met zijn vrouw Kerri in Californië.

Filmografie Jim Caviezel

Sound of Freedom
november 2023

Sound of Freedom

 Regie: Alejandro MonteverdeMet: Jim CaviezelSound of Freedom is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van CIA agent Timothy Ballard, die zich bezighield met het oplossen van pedofilie-zaken. Wanneer hij een 8-jarige jongen uit de handen van kinderhandelaars kan redden, wordt hij gegrepen door het verhaal van diens zusje dat nog steeds... Verder lezen...
Highwaymen - Thriller
april 2004

Highwaymen

Thriller Regie: Robert HarmonMet: Jim Caviezel, Rhona Mitra, Frankie Faison,...Sinds zijn vrouw vermoord werd in een aanrijding 5 jaar geleden is Renny Cray (Jim Caviezel) op zoek naar de verantwoordelijke, een seriemoordenaar die vrouwen opjaagt en vermoordt met zijn wagen. Wat volgt is een gevaarlijk kat en muis spel tussen de moordenaar en Renny.

Nieuws over Jim Caviezel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms! - Actueel
Actueel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms!

Zin om samen met de kinderen vol spanning af te tellen naar het moment dat ze hun schoentje mogen zetten voor de komst van Sinterklaas? Allemaal samen een leuke Sinterklaasfilm kijken is dé ideale manier. Verder lezen...
Neem de look van de The Dude over! - Actueel
Actueel

Neem de look van de The Dude over!

De bruine badjas, T-shirt en zonnebril van Jeff Bridges uit The Big Lebowski behoren tot de items die geveild worden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: