Filmografie Freddie Prinze Jr

Biografie

Freddie James Prinze Jr. (Los Angeles (Californië), 8 maart 1976) is een Amerikaanse acteur die vooral speelt in tienerfilms. 
 
Prinze Jr werd geboren als de zoon van Katherine Elaine Cochran en Freddie Prinze, een Amerikaanse acteur en komiek. De vader van Prinze Jr overleed toen hij 10 maanden oud was. Prinze Jr groeide op in Albuquerque (New Mexico) en in Puerto Rico. Hij werd al vroeg geboeid door acteren en werd al snel lid van de Albuquerque Children's Theatre en de Duo Drama Company. Nadat hij de Middelbare School afronde in 1994, verhuisde hij naar Los Angeles en deed hij auditie voor een televisiepresentator. 
 
De acteur brak door in 1996 in de film To Gillian on her 37th birthday, waarin hij samen speelde met Claire Danes. Daarna had hij rollen in o.a. The House of Yes (1997), I Know What You Did Last Summer (1997), She's All That, Wing Commander (1999), Down To You, Boys and Girls, Summers Catch (2001), Scooby Doo (2002) en Scooby Doo 2: Monsters Unleashed. Ook speelde hij mee in de romantische film 'Head over Heels' waarin hij de rol speelt van Jim Winston als tegenspeler van Amanda Pierce (Monica Potter). 
 
I know what you did last summer werd een echte kaskraker; dit was een thriller waarin hij samen speelde met Jennifer Love Hewitt en Sarah Michelle Gellar. Met Sarah Michelle Gellar speelde hij ook in beide Scooby Doo films. Op 1 september 2002 trouwde Freddie Prinze jr. met Sarah Michelle Gellar. Dit gebeurde in Mexico.

Filmografie Freddie Prinze Jr

Haaibaai - Animatie Film
juli 2007

Haaibaai

Animatie Film Regie: Howard E. Baker & John FoxNadat hij alles verloren heeft, gaat de jonge vis Pi met zijn familie in een koraalrif wonen. Hij vindt er de liefde van zijn leven, maar komt erachter dat ze al in het onprettige gezelschap is van een haai. Hij neemt zich voor haar te redden en het koraalrif te verlossen van de vervelende haai.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: