Filmografie Aron Wade

Biografie

Aron Wade (7 juli 1970) is een Vlaams acteur. 
 
Hij verwierf televisiebekendheid als het brave studentje Koen Maertens (Koentje) in de serie De Kotmadam, een rol die hij speelde van 1991 tot en met 1998. Daarnaast was hij een aantal jaren presentator (wrapper) bij Ketnet en speelde hij van 1998 tot en met 2003 Akke Impens in de Belgische jongerensoap W817. Van 1999 tot en met 2007 speelde hij Sven Verschoten in de komische vtm-serie Verschoten & zoon. Vanaf het voorjaar van 2009 vertolkte hij de rol van Bruno Moreels, de broer van Kris Moreels, in de één-serie Thuis. In 2010 heeft hij de serie verlaten. 
 
Met de KNS I.O.N. stond hij op de planken met Torch Song Trilogy, Equus en Arlecchino, knecht zonder meesters. Hij trad ook aan in de musical The hired man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. 
 
In 2006 kroop Wade in de huid van Mozart en ging met een jongerenmusical over Mozart op tournee. Hij speelde ook de hoofdrol als Peter in de musical Peter Pan. Hiervoor werd hij in 2007 genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs als Beste Mannelijke Hoofdrol. Eind maart 2007 liep Wade tijdens repetities voor een musical een ernstige rugblessure op. Op doktersbevel moest hij lange tijd rusten. In 2007 en 2008 speelde hij met Bert Van Poucke De Kennedys, een mix van theater, cabaret en politieke satire. In 2012 speelt hij mee in Bingo, de derde langspeelfilm van regisseur en producent Rudi Van Den Bossche.

Filmografie Aron Wade

Nieuws over Aron Wade

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: