Filmografie Kal Penn

Biografie

Kalpen Suresh Modi (Montclair, 23 april 1977), artiestennaam Kal Penn, is een Amerikaans film- en televisieacteur. Hij speelt onder meer in de films Van Wilder en Harold & Kumar Go to White Castle en in de televisieserie House. 
 
Penns vader en moeder zijn beiden afkomstig uit Gujarat, maar hij is zelf geboren en getogen in het Amerikaanse New Jersey. Hij nam zijn artiestennaam aan toen hij merkte dat daar positiever op gereageerd werd door potentiële werkgevers dan op zijn echte naam. Voor zijn rol in House verscheen hij eerder in gastrollen in televisieseries als Buffy the Vampire Slayer, Sabrina, the Teenage Witch, Spin City, Tru Calling en 24. 
 
Penn speelde zowel in Harold & Kumar Go to White Castle (2002) als in Van Wilder (2004) een personage dat later terugkwam in een vervolgfilm. Hij kroop in 2008 opnieuw in de huid van Kumar Patel in Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay. Zijn bijrol als Taj Mahal Badalandabad in Van Wilder werd een hoofdrol in het vervolg Van Wilder: The Rise of Taj.

Filmografie Kal Penn

Smile - Horror
september 2022

Smile

Horror Regie: Parker FinnMet: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner,...Na getuige te zijn geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt, begint Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) angstaanjagende voorvallen te ervaren die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst haar leven begint over te nemen, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen... Verder lezen...
The Namesake - Drama
mei 2007

The Namesake

Drama Regie: Mira NairMet: Kal Penn, Tabu, Irfan Khan, Jacinda Barrett,...The Namesake is een universeel en aangrijpend liefdesverhaal over generatieskloven en verschillen in cultuur en levenstijl. Mira Nair (Salaam Bombay!, Vanity Fair, Monsoon Wedding) staat in voor de regie van deze prent die eigenlijk voornamelijk antwoord wil geven op de prangende vraag: Wat... Verder lezen...
Harold & Kumar go to White Castle - Komedie
september 2004

Harold & Kumar go to White Castle

Komedie Regie: Danny LeinerMet: John Cho & Kal PennNa "Dude Where's My Car?" en "Road Trip" krijgen we nu "Harold & Kumar go to White Castle". In deze film volgen we de twee underdogs Harold en Kumar, op hun zoektocht naar White Castle hamburgers. Het wordt een epische en hilarische tocht vol diepe gedachten over sex, drugs en pussie.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: