Filmografie Hayden Christensen

Biografie

Hayden Christensen (Vancouver, Brits-Columbia, 19 april 1981) is een Canadees acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol als Anakin Skywalker in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith. 
 
Hij had zijn eerste rol in de televisieserie Family Passions, dat in september 1993 voor het eerst op de Canadese televisie te zien was; hij was toen 12 jaar. In het daaropvolgende jaar had hij een kleine rol in In the Mouth of Madness van John Carpenter. Tussen 1995 en 1999 was hij in verschillende films en televisieseries te zien, waaronder Harrison Bergeron, Forever Knight, Goosebumps, The Virgin Suicides en Are You Afraid of the Dark?. 
 
Voor zijn optreden in de film Life as a House (2001) kreeg hij een Golden Globe- en SAG-nominatie, hoewel het publiek hier weinig aandacht aan besteedde en zijn bijzondere optreden nauwelijks is opgevallen. Om dit deel van de film te kunnen spelen, viel hij ruim 12 kilo af met behulp van een speciaal dieet. Uiteindelijk kwam hij deze kilo's weer aan tijdens de opnames voor Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.[2] 
 
Hij werd pas echt bekend met zijn rol als Anakin Skywalker (die daarvoor werd vertolkt door Sebastian Shaw en Jake Lloyd) in Star Wars: Episode II: Attack of the Clones uit 2002. Hoewel zijn optreden door recensenten met gemengde kritiek werd ontvangen (het bracht hem zowel voor Episode II als III een Gouden Framboos voor "Slechtste acteur in een bijrol" op), was hij onder het publiek erg populair: hij werd genoemd in People's Magazine's 50 Most Beautiful People ("50 Knapste Personen") en Teen People's 25 Hottest Stars under 25 ("25 Heetste Sterren onder de 25"). 
 
Christensen is in 2008 te zien in Virgin Territory, met actrice Mischa Barton. Deze film, die is gebaseerd op de Decamerone, gaat over een groep mensen die probeert te ontsnappen aan de Zwarte Dood en zichzelf opsluit in een Toscaanse villa in Italië. Hij was te zien in Awake met Jessica Alba en in Factory Girl met tegenspelers Sienna Miller en Guy Pearce. Vervolgens had hij de hoofdrol in Jumper, waarin ook Samuel L. Jackson, Jamie Bell en Rachel Bilson te zien zijn. Deze film gaat over een jonge man die ontdekt dat hij zichzelf kan teleporteren. 
 
Het ziet er naar uit dat Christensen in 2009 te zien zal zijn in Neuromancer, een boekverfilming van William Gibson's gelijknamige cyberpunkroman.

Filmografie Hayden Christensen

Takers - Actie
december 2010

Takers

Actie Regie: John LuessenhopMet: Matt Dillon, Paul Walker, Hayden Christensen,...TAKERS is het verhaal van een bende criminelen (I dris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen en Michael Ealy) die de politie steeds te snel af zijn met hun perfect uitgevoerde bankovervallen. Op een mum van tijd klaren ze hun klus en laten geen sporen na. Tussen overvallen in... Verder lezen...
Awake - Thriller
september 2008

Awake

Thriller Regie: Joby HaroldMet: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard,...De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: