Filmografie Maaike Neuville

Biografie

Voor haar opleiding aan de Studio Herman Teirlinck speelde ze al met Jeugdtheater Tespikon en bij het amateurtheater de Reynaertghesellen in Leuven en in Antigone en Creditcard called life: 16 beide bij het collectief BRONKS. 
 
Tijdens haar studies had ze een gastrol in de politieserie Rupel en stond ze op de planken met Smeltende gedachten (Villanella/BRONKS). In 2005 verwierf ze de titel van Meester in de dramatische kunst. 
 
Na haar studies stond ze in het theater met Rendez-Vous, Miss Moskou & De potloodmoordenaar (kunstencentrum Villanella) en Stukken (theater tg Stan).[1] 
 
Samen met Michael Pas werkte ze voor Jeugd en Muziek het project Frulla Baas uit, muziekeducatie waar Wolfgang Amadeus Mozart wordt ontdekt aan de hand van zijn brieven gericht aan zijn nicht Frulla Baas (Maria Anna Thekla)[2]. 
 
Haar eerste filmrol was een hoofdrol als Charlotte in De Indringer (2005).[3] Daarna volgden Ik omhels je met 1000 armen, Gevangen, Droomtijd en Of Cats & Women. In 2009 wordt Dirty Mind uitgebracht waarin ze de rol van Kiki speelt. 
 
Op televisie kreeg ze hoofdrollen in de dramaseries Katarakt en De Smaak van De Keyser op de zondagavond van één. In 2009 volgde de rol van winkelhulp Anke Reyniers in de tragikomische serie Van vlees en bloed.

Filmografie Maaike Neuville

All of Us - Drama
januari 2020

All of Us

Drama Regie: Willem WallynMet: Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Joke Devynck,...All of us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten (Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke), geleid door therapeute Els (Barbara Sarafian) die zelf... Verder lezen...
Zagros - Drama
november 2017

Zagros

Drama Regie: Sahim Omar KalifaMet: Maaike Neuville, Feyyaz Duman, Halima Ilter,...De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Maar eenmaal in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: