Keanu Reeves

Filmografie Keanu Reeves

Geboortedatum: 02/09/64 (56 jaar)
Jongensnaam: Keanu Charles Reeves
 Nationaliteit: Libanon

Biografie

Keanu Charles Reeves (Beiroet, Libanon, 2 september 1964) is een Canadees filmacteur. Zijn voornaam betekent "koele wind over de bergen" in de taal van Hawaï. Zijn vader is afkomstig uit de Amerikaanse staat Hawaï en zijn moeder is Brits. Ze ontmoetten elkaar in een periode dat ze allebei in Libanon werkten. 
 
Reeves groeide op in Toronto. In een tijdspanne van vijf jaar bezocht hij liefst vijf hogescholen, waaronder de 'Etobicoke School of the Arts', waar hij later werd weggestuurd. Schertsend zegt Reeves wel eens dat hij werd weggestuurd omdat hij volgens eigen zeggen te v Lees de volledige biografie viezig en onstuiming zou zijn en te veel in het rond rende. 
 
Zijn eerste succes was in de film River's Edge (1987), maar zijn eerste grote rol was in de ijshockeyfilm Youngblood met Rob Lowe. De rol die hem wereldwijd populair maakte was die van Ted in Bill and Ted's Excellent Adventure uit 1989. Hij speelde samen met Charlize Theron en Al Pacino in The Devil's Advocate. Later speelde hij samen met Charlize Theron in Sweet November. Tegenwoordig is hij bekend door zijn hoofdrol in de sciencefictionfilmtrilogie The Matrix, waarmee hij meer dan 200 miljoen dollar verdiende, wat hem de bestbetaalde acteur aller tijden maakt. 
 
Reeves kreeg op 31 januari 2005 een ster op de Hollywood Walk of Fame

Filmografie Keanu Reeves

47 Ronin - Actie, Avontuur

47 Ronin

Actie, Avontuur 
april 2014
Street Kings - Drama

Street Kings

Drama 
mei 2008