Filmografie Tara Reid

Biografie

Tara Reid (Wyckoff, New Jersey, 8 november 1975) is een Amerikaanse actrice en fotomodel onder andere bekend van de films American Pie (1999) en Dr. T & the Women (2000). Ook speelde ze de hoofdrol in de toevoeging van het computerspel Alone in the Dark. Ze is gedeeltelijk van Ierse, Engelse, Hongaarse, Franse en Italiaanse afkomst. 
 
Al op jonge leeftijd begon Tara met acteren, op haar zesde maakte ze haar acteerdebuut in de Amerikaanse televisieserie Child's Play. Vervolgens was ze als kind in diverse reclames te zien, waaronder voor de fastfoodketen McDonald's. Ze groeide op in New York en volgde een opleiding aan de Professional Children's School waar ze samen met onder anderen Ben Taylor, Jerry O'Connell, Sarah Michelle Gellar en Macauley Culkin de kneepjes van het vak leerde. 
 
Eind jaren '90 verscheen Reid meerdere malen op de cover van diverse tijdschriften. In die tijd kreeg ze dankzij haar extraverte levensstijl ook het stempel opgedrukt van feestbeest. Het blad In Touch benoemde haar zelfs tot "Top Party Animal". Haar definitieve doorbraak als actrice volgde in 1999 toen ze een kleine rol had in de film American Pie. Daarvóór was ze al bij een klein groepje fans van de cultfilm The Big Lebowski bekend door haar vertolking van het personage Bunny Lebowski. Reid heeft een relatie met MTV-presentator en diskjockey Carson Daly achter de rug, het stel was van plan om te gaan trouwen. 
 
In de nacht van 4 december 2004 ontstond er een schandaal tijdens het 35e verjaardagsfeest van P. Diddy, dat plaatsvond in het Cipriani's restaurant in New York. Het bandje van haar jurk viel van haar schouder waarna haar ontblote linkerborst voor eenieder daar aanwezig duidelijk te zien was. Er was een litteken te zien rondom haar tepel, waarna er door veel mensen werd gesuggereerd dat Reid haar borsten zou hebben laten vergroten. De foto's van het bewuste incident werden in rap tempo uitgewisseld op het internet. In augustus 2005 gaf ze uiteindelijk toe dat de borsten inderdaad zijn vergroot. 
 
Een maand later, in september 2005 kreeg ze haar eerste televisieprogramma op E! Network genaamd Taradise, maar dit programma werd na een maand al weer van de buis gehaald.

Filmografie Tara Reid


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: