Filmografie Danny Trejo

Biografie

Danny Trejo (Los Angeles, 16 mei 1944) is een Amerikaans acteur. 
 
Danny werd geboren in een harde wijk in Los Angeles: Echo Park. Als kind pleegde hij vele misdaden en raakte verslaafd aan drugs. Hij heeft als tiener vaak in de gevangenis gezeten. 
 
In totaal bracht Trejo zo'n elf jaar door in de gevangenis. Daar wist hij zichzelf aanzien aan te meten door deel te nemen aan bokswedstrijden tegen medegevangenen. Hij werd zelfs een aantal keren verdienstelijk kampioen binnen de gevangenismuren. Toen hij in 1985 in een afkickkliniek zat, ontmoette hij een man die in de filmindustrie werkte. Toen Trejo een keer wat klusjes verrichtte bij een filmstudio werd hij herkend door een ex-medegevangene die voor een filmproductie werkte. Hij stelde voor om Trejo als acteur te trainen op het gebied van boksen/vechten. Door zijn indrukwekkende verschijning (Trejo's kenmerk; lange sluike haren, ruig gezicht en een lichaam vol tatoeages) werd Trejo snel gevraagd om te figureren in films en series. 
 
Uiteindelijk behaalde Trejo zelfs een soort van cultstatus nadat hij in diverse films van regisseur Robert Rodriguez een belangrijke rol speelde. Zo is Trejo de enige acteur die in alle drie de From Dusk Till Dawn-films verscheen en in twee van de Desperado-films. 
 
Danny Trejo is één van de drukstbezette acteurs in Hollywood met gemiddeld zo'n 4 à 5 producties per jaar. Zelf kan hij er wel om lachen; "Soms zit ik thuis een film te kijken en dan zie ik mezelf en denk dan -oh, zat ik ook in deze film?-"

Filmografie Danny Trejo

Machete - Actie
december 2010

Machete

Actie Regie: Robert RodriguezMet: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica AlbaMachete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam te danken heeft aan het handig gebruik maken van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: