Filmografie Rosemarie DeWitt

Biografie

Rosemarie DeWitt (Queens (New York City), 26 oktober 1974) is een Amerikaanse actrice, die in Nederland vooral bekend is vanwege haar rol als Emily Lehman in de FOX-televisieserie Standoff. 
 
DeWitt is geboren in de New Yorkse wijk Queens. Ze is de kleindochter van de bokser James Braddock en de dochter van Rosemarie Braddock en Kenny DeWitt. Ze speelde de rol van buurvrouw Sara Wilson in de film Cinderella Man, over het leven van haar grootvader. DeWitt studeerde aan de Hofstra University. Tevens heeft ze enige training gehad in het Actors Center in New York. 
 
DeWitt heeft de hoofdrol in veel theaterproducties gespeeld, waaronder bekendere toneelstukken als Danny and the Deep Blue Sea op het Second Stage; The Butter and Eggman in het Atlantic Theater en Small Tragedy, waarvoor ze, samen met de hele cast, een Obie Award won. 
 
Ook speelde ze in verschillende televisieseries, waaronder Law & Order: Special Victims Unit, Sex and the City, Rescue Me en Love Monkey. Daarnaast maakte ze ook deel uit van de cast van verschillende films, zoals Purple Violets, Off the Black, Shut Up and Sing, The Great New Wonderful en Blackbird. 
 
DeWitt woont in Los Angeles.

Filmografie Rosemarie DeWitt

Nieuws over Rosemarie DeWitt


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: