Filmografie Vincent D'Onofrio

Biografie

Vincent Phillip D'Onofrio (Brooklyn, 30 juni 1959) is een Amerikaans acteur. Hij won in 1998 een Saturn Award voor zijn bijrol in Men in Black. Hij werd daarbij genomineerd voor onder meer een Emmy Award (voor zijn gastrol in de televisieserie Homicide: Life on the Street) en een Golden Satellite Award (voor zijn hoofdrol in Law & Order: Criminal Intent). 
 
D'Onofrio studeerde aan het American Stanislavski Theater in New York. Behalve in films speelde hij sinds 2001 in meer dan 130 afleveringen van Law & Order: Criminal Intent als inspecteur Robert Goren. 
 
D'Onofrio was van 1991 tot en met 1993 getrouwd met actrice Greta Scacchi, met wie hij in 1991 dochter Leila George D'Onofrio kreeg. Hij hertrouwde in 1997 met de elf jaar jongere Carin van der Donk, met wie hij in 2000 zoon Elias Gene D'Onofrio kreeg. Ook dit huwelijk eindigde in een scheiding, maar het stel kwam later weer bij elkaar en kreeg vervolgens - zonder te hertrouwen - in 2008 zoon Luca D'Onofrio.

Filmografie Vincent D'Onofrio

Nieuws over Vincent D'Onofrio

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: