Filmografie Dylan McDermott

Biografie

Mark Anthony McDermott (Waterbury, 26 oktober 1961) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer van 1997 tot en met 2004 Bobby Donnell in de televisieserie The Practice, waarvoor hij in 1999 een Golden Globe kreeg. Hij maakte in 1987 zijn filmdebuut als Sergeant Frantz in Hamburger Hill. 
 
McDermott werd geboren als 'Mark' maar veranderde dat in 'Dylan' als eerbetoon aan zijn stiefmoeder, Eve Ensler. Zij was zwanger van een jongetje dat ze Dylan wilde noemen, maar kreeg een miskraam. McDermotts echte moeder Diane overleed toen hij vijf jaar oud was. Toen haar vriend een geweer schoonmaakte, ging dat af en verwondde haar fataal. Zijn vader Richard ontmoette op McDermotts vijftiende vervolgens Ensler, de schrijfster van The Vagina Monologues. Zij adopteerde McDermott en trouwde vier jaar later met zijn vader. 
 
McDermott trouwde in 1995 met actrice Shiva Rose, met wie hij dochters Colette (mei 1996) en Charlotte Rose (september 2005) kreeg. Hun huwelijk liep in 2008 definitief stuk.

Filmografie Dylan McDermott

Survivor
juli 2015

Survivor

 Regie: James McTeigueMet: Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott,...Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.
Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street

 Regie: Les MayfieldMet: Richard Attenborough, Elizabeth Perkins,...Kris Kringle wordt door Cole's warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Cole's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

Nieuws over Dylan McDermott

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: