Filmografie Chris Willemsen

Biografie

Chris Willemsen (Turnhout, 12 september 1972) is een Belgische acteur, die met name bekendheid kreeg vanwege zijn kleine postuur en zijn gespierde lichaam. In 2011 werd hij vooral bekend door zijn rol van Jimmy in de Eén-reeks 'De Ronde'. 
 
Willemsen lijdt aan dwerggroei, heeft een lengte van 1,22 m en een gewicht van 46 kg. Hij groeide op in Arendonk en speelde in zijn jeugd voetbal. Door zijn lengte was hij genoodzaakt om bij de pre-miniemen te blijven voetballen en werd hij op 12-jarige leeftijd gedwongen om te stoppen. Begin 2004 volgde hij een cursus mediatraining. In 2004 speelde hij mee in het programma "The Freaky Frank Show" (de Belgische versie van Jackass) met Frank Molnar. Tijdens een aflevering werd hij op een skateboard vastgebonden met zuurstofflessen op zijn rug en in een andere episode van een plastic helling afgeduwd waarbij hij keihard naar beneden rolde. 
 
Dit media-optreden leidde tot rolletjes in verschillende korte films en televisieprogramma's, waaronder de tweede reeks van Matroesjka's. Zijn eerste filmprijs kreeg hij in 2009 voor de vijftien minuten durende film How to Enrich Yourself by Driving Women Into Emotional and Financial waarin hij de hoofdrol Igor speelde. Deze film van regisseur Pim Algoed, waarin ook Sien Eggers en Adriaan Van den Hoof meespelen, werd op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven bekroond met de Humo Award. 
 
Willemsens bekendheid nam toe nadat hij in een aantal afleveringen van de Vlaamse televisieserie De Ronde de rol van bordeelmedewerker Jimmy vertolkte. In één controversiële scène ging hij enkel gehuld in onderbroek en varkensmasker, gehurkt boven het gezicht van Lucas Van den Eynde zitten, die lag vastgemaakt op een bed. Volgens Eén-woordvoerder Björn Verdoodt was er naar aanleiding van deze scene enige commotie ontstaan.  
 
Naast zijn acteerwerk wordt hij ook regelmatig gevraagd voor fotoshoots. Zo poseerde hij in 2005 op de Showbizzkalender. Zijn gespierde bovenlichaam heeft hij naar eigen zeggen aan het zwemmen te danken en omdat hij vanwege zijn kleine lengte veelvuldig zijn bovenarmen gebruikt. 
 
Dat hij vanwege zijn grootte wordt gevraagd vindt hij niet erg. "Ik ben nu eenmaal zo. Waarom zou ik daar dan geen voordeel proberen uit te halen?".

Filmografie Chris Willemsen

Nieuws over Chris Willemsen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: