Filmografie Ruud De Ridder

Geboortedatum: 27/09/51 (67 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Ruud De Ridder (Antwerpen, 27 september 1951) is een Vlaamse acteur, regisseur en toneelschrijver. Hij is de stiefvader van Linda en vader van Sven De Ridder. Hij is gescheiden van actrice en choreografe Jane Peter en hertrouwd met actrice Nicole Laurent. 
 
De Ridder is vooral bekend van populaire komedies op televisie (vtm) zoals Bompa, Drie mannen onder één dak of Chez bompa lawijt en als oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'. 
 
Als acteur debuteerde hij in 1967 bij toneelgroep Kindervreugd in de Bourlaschouwburg en speelde hij van 1969 to Lees de volledige biografie ot 1984 bij het Koninklijk Jeugdtheater van de stad Antwerpen. 
 
Zijn eerste komedie, in een reeks van circa honderd, Wat doen we met Bompa? dateert van 1980. Sinds 2002 schrijft hij ook drama's. 
 
In 1981 richtte De Ridder het Echt Antwaarps Teater (EAT) op, een professioneel gezelschap dat debuteerde in de Arenbergschouwburg. In 1987 opende hij zijn eigen schouwburg het 'Echt Antwaarps Teater'

Filmografie Ruud De Ridder

Charlotte's Web - Animatie Film

Charlotte's Web

Animatie Film 
februari 2007

Nieuws over Ruud De Ridder

Actrice Sarah Hyland (Modern Family) verloofd - Actueel

Actrice Sarah Hyland ("Modern Family") verloofd

Sarah Hyland, de actrice die u moet kennen van onder meer "Modern Family", zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Wells Adams. Hyland maakte het nieuws bekend door op Instagram een fotoreportage te plaatsen van het aanzoek van de realityster.
Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.