Filmografie Jacques Gamblin

Biografie

Jacques Gamblin (Granville, 16 november 1957) is een Franse acteur. Hij won in 2002 de Zilveren Beer van het Filmfestival van Berlijn en werd in zowel 1997 als in 2009 genomineerd voor een César. 
 
Gamblin had oorspronkelijk geen ambitie om acteur te worden, maar doordat hij technicus was van een theatergroep raakte hij toch in het vak geïnteresseerd. Hij studeerde vervolgens aan de Comédie de Caen, waarna hij zich aansloot bij het Théâtre National de Bretagne in Rennes. Daar maakte hij zijn toneeldebuut in het Totemtheater in Saint-Brieuc. 
 
In 1985 maakte Gamblin zijn (bioscoop)filmdebuut in Train d'enfer van Roger Hanin. Voor zijn rol in de film Pédale douce (1996) van Gabriel Aghion werd hij voor het eerst voor een acteerprijs genomineerd, een César. Hij schrijft zelf ook theaterstukken, waaronder Quincaillerie en te Toucher de la hanche.

Filmografie Jacques Gamblin

Nieuws over Jacques Gamblin

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: