Filmografie Jennifer Lawrence

Biografie

Jennifer Lawrence (Louisville (Kentucky), 15 augustus 1990) is een Amerikaans actrice. Ze werd op 20-jarige leeftijd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de film Winter's Bone uit 2010. 
 
Lawrence had vanaf 2006 enkele gastrollen in televisieseries. In 2008 maakte ze haar debuut in de filmwereld. Dat jaar won ze de Marcello Mastroianni-prijs op het filmfestival van Venetië voor haar rol in de The Burning Plain. In 2010 vertolkte ze de rol van Ree Dolly in de film Winter's Bone, waarvoor ze een nominatie ontving voor beste vrouwelijke hoofdrol bij de Oscars, alsook onder meer een nominatie voor beste actrice bij de Golden Globe's, de Satellite Awards en de Screen Actors Guild Awards. 
 
In de film X-Men: First Class, die in juni 2011 werd uitgebracht, vertolkte ze de rol van Mystique. Ze speelt de rol van "Katniss Everdeen" in de film The Hunger Games die op 23 maart 2012 verschenen is. Ze zal ook in de vervolgfilm The Hunger Games: Catching Fire te zien zijn die in 2013 uitgebracht zal worden.

Filmografie Jennifer Lawrence

Don't Look up - Komedie
december 2021

Don't Look up

Komedie Regie: Adam McKayMet: Leonardo DiCaprio, Chris Evans, Jennifer LawrenceTwee astronomen ontdekken dat een gevaarlijke asteroïde de aarde nadert en zal vernietigen. Ze beginnen vervolgens aan een tour langs de media om de mensheid te waarschuwen. Er is echter een klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen hun werksoort, en niemand wil luisteren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: