Filmografie Henry Cavill

Biografie

Henry William Dalgliesh Cavill (Jersey, 5 mei 1983) is een Brits acteur. Hij is vooral bekend voor zijn rol als Charles Brandon in de televisieserie The Tudors. 
 
Cavill groeide op in Jersey, een klein eiland tussen Engeland en Frankrijk. Hij volgde les aan het St. Michael Preparatory School alvorens hij naar de Stowe School, een kostschool nabij Buckingham, gestuurd werd. Hij speelde mee in de vele door de school georganiseerde theaterstukken. 
 
Zijn eerste grote filmrol is die van "Thomas Aprea" in de film Laguna uit 2001. Vervolgens verscheen hij in The Count of Monte Cristo, Goodbye, Mr. Chips, I Capture the Castle, Hellraiser: Hellworld en in de versie van 2006 van Tristan & Isolde. 
 
Cavill deed auditie voor de hoofdrol in Batman Begins, maar verloor van Christian Bale. In 2005, solliciteerde hij voor de rol van James Bond, hoewel hij van de sympathie van de regisseur genoot, vonden de producers hem te jong en uiteindelijk werd Daniel Craig verkozen. Tevens deed hij een auditie voor de rol van Superman in Superman Returns, maar ook zonder succes. In December 2005, doopte Empire Cavill als "meest ongelukkige man in Hollywood". 
 
Vervolgens kreeg Cavill een hoofdrol in de televisieserie The Tudors, hierin speelt hij de rol van "Charles Brandon". Brandon is Hertog van Suffolk, schoonbroer van Hendrik VIII en tevens vijand van Anna Boleyn. 
 
Begin 2008 werd Cavill het gezicht van Dunhill fragrance. Hij houdt van rugby, maar wegens blessures speelt hij zelf niet meer. 
 
Henry wordt de nieuwe Superman in de nieuwe film Superman: Man of Steel. De première staat gepland voor december 2012. 
 
Henry is sinds 3 mei 2011 verloofd met Ellen Whitaker.

Filmografie Henry Cavill

Argylle - Actie, Thriller
januari 2024

Argylle

Actie, Thriller Regie: Matthew VaughnMet: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard,...Hoe groter de spion, hoe groter de leugen. Uit het verknipte brein van Matthew Vaughn (Kingsman-franchise, Kick-Ass) komt Argylle, een vlijmscherpe, realiteitsveranderende, allesomvattende spionagethriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World franchise) is Elly Conway, de teruggetrokken... Verder lezen...
Zack Snyder's Justice League

Zack Snyder's Justice League

 Met: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy AdamsGevoed door het herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de onbaatzuchtige daad van Superman, roept Bruce Wayne de hulp in van zijn nieuwe bondgenoot, Diana Prince, om het hoofd te bieden aan een nog grotere vijand. Samen werken Batman en Wonder Woman snel om een team van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: