Filmografie Selma Blair

Biografie

Selma Blair (Southfield, 23 juni 1972) is een Amerikaans actrice. Ze speelde onder meer in de films Cruel Intentions, Legally Blonde en de The Sweetest Thing. 
 
Blair komt uit een joods gezin. Ze studeerde aan het Kancolooza College en aan de Universiteit van Michigan. Hierna ging ze naar New York om fotografie te studeren, maar ontdekte het acteervak. Haar eerste filmrol was Pretsel in The Broccoli Theory. 
 
Op 24 januari 2004 trouwde ze met Ahmet Zappa, een zoon van Frank Zappa. Omdat Ahmet en zij over teveel zaken van mening verschilden, scheidde ze van hem op 21 juni 2006. Ze bleven vrienden.

Filmografie Selma Blair

After - Drama, Romantisch
april 2019

After

Drama, Romantisch Regie: Jenny GageMet: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford,...De jonge Tessa (Josephine Langford) is ambitieus en vastberaden. Ze heeft haar toekomst helemaal uitgestippeld: studeren, een goede baan vinden en een gelukkig leventje leiden met haar perfecte vriend Noah. Maar dan ontmoet ze Hardin (Hero Fiennes-Tiffin), een mysterieuze en sexy bad boy die zowel... Verder lezen...
The Fog - Actie, Thriller
januari 2006

The Fog

Actie, Thriller Regie: Rupert WainwrightMet: Tom Welling, Maggie Grace, Selma BlairIn het stadje Antonio Bay wordt de plaatselijke bevolking geterroriseerd door een angstaanjagende en kwaadwillige kracht die verborgen zit in een dikke en dodelijke mist. De bewoners zouden er goed aan doen het verschrikkelijke mysterie van meedogenloze wraak te ontrafelen - voor het te laat is.
A Dirty Shame - Komedie
juni 2005

A Dirty Shame

Komedie Regie: John WatersMet: Tracey Ullman, Chris Isaak, Selma Blair,...De film gaat over een onderdrukte huisvrouw, Sylvia Stickles (Tracey Ullman) die een hersenschudding krijgt en verandert in een soort vrijgevochten seksmessias. Samen met andere locale seksverslaafden olv Ray Ray (opperjackass Johnny Knoxville) gaat ze op zoek naar nieuwe vormen van erotiek.

Nieuws over Selma Blair

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel
Actueel

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: