Filmografie Gérard Darmon

Biografie

Gérard Darmon is een Franse acteur en zanger. 
 
Hij werd geboren in een Joodse familie en brengt zijn jeugd door in Parijs. Hij verlaat de middelbare school en gaat vier maanden in een kibboets leven. Daarna gaat hij acteerlessen volgen onder leiding van Bernard Bimont.  
Daarna treedt hij gedurende 10 jaar op iin kleinkunsttheaters. 
 
In 1973 debuteert hij in de film 'Les aventures de Rabbi Jacob' aan de zijde van Louis de Funès. 
 
In 1980 wordt hij opgemerkt door het grote publiek door zijn rol in 'Diva' van Jean-Jacques Beineix, en daarna in 'Grand Pardon' van Alexandre Arcady in 1982, aan de zijde van Roger Hanin. 
 
In 1983 vertolkt hij voor de eerste jeer een hoofdrol in de film 'Les Princes' van Tony Gatlif. Daarna speelt hij in 'On ne meurt que deux fois' van Jacques Deray, '37°2 le matin' van Jean-Jacques Beineix met Béatrice Dalle enJean-Hugues Anglade, 'Pour Sacha d'Alexandre Arcady' met Sophie Marceau. Voor zijn rol in 'La Lune et le Téton' van Bigas Luna krijgt hij de prijs Jean-Gab in 1983. 
 
Hi wordt een van de fetisjacteurs van Claude Lelouch en acteert in 'Il y a des jours... et des lunes' in 1989, 'La Belle Histoire' in 1992 en 'Tout ça... pour ça !' in 1993. 
 
In 2001 keert hij na een aantal 2 moeilijke jaren terug in een opvallende rol. In de film Astérix : mission Cléopâtre speelt hij Amonbofis.  
 
Als bewonderaar van de Amerikaanse crooner Frank Sinatra, neemt hij in 2003 als zanger een plaat op. In 2006 volgt een tweede album. Hij treedt twee keer op in de Olympia in Parijs.

Filmografie Gérard Darmon

Nous trois ou rien
december 2015

Nous trois ou rien

 Regie: KheironMet: Kheiron, Gérard Darmon, Alexandre Astier,...Het uitzonderlijke lot van Kheirons ouders Hibat en Fereshteh Tabib, Iraanse verzetsstrijders tegen de dictatuur van de sjah en de islamisten. Van aan de grenzen van Iran tot de Parijse voorsteden is dit een autobiografisch verhaal dat op een humoristische en liefdevolle manier het idee van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: