Filmografie Hugh Dancy

Biografie

Hugh Dancy (Stoke-on-Trent, 19 juni 1975) is een Brits acteur. Hij werd voor zijn rol in de tweedelige televisiefilm Elizabeth I genomineerd voor zowel een Emmy Award als een Satellite Award. 
 
Dancy is een zoon van filosoof Jonathan Dancy en uitgeefster Sarah. Hij maakte zijn debuut in 1998, met een rol in een Britse televisiefilm. Na gastrollen in onder andere Cold Feet en Relic Hunter, kreeg hij de titelrol in de televisiefilm David Copperfield (2000). 
 
In 2001 maakte hij zijn filmdebuut in een Amerikaanse film. Door de jaren heen groeide Dancy uit tot een acteur op de voorgrond en verschijnt sinds 2004 naast Kate Moss in campagnes voor Burberry. Ook is hij in de film Confessions of a Shopaholic te zien als Luke Brandon. 
 
Dancy trouwde begin september 2009 in Frankrijk met actrice Claire Danes, die hij had leren kennen op de set van de film Evening (2007). Ze hebben samen een zoon.

Filmografie Hugh Dancy

Shooting Dogs
april 2006

Shooting Dogs

 Regie: Michael Caton-JonesMet: John Hurt & Hugh DancyEen uitgebluste priester en een jonge idealistische Engelse leraar raken betrokken bij de genocide in het Rwanda van 1994. Ze staan voor een zware keuze: vluchten voor hun leven of de duizenden Tutsi's bijstaan die een vreselijke dood te wachten staat. Wat zou u doen?
Ella Enchanted - Komedie
augustus 2004

Ella Enchanted

Komedie Regie: Tommy O'HaverMet: Anne Hathaway, Cary Elwes, Minnie Driver,...Ella (Anne Hathaway) leeft in een sprookjesachtige en magische wereld waar alle kinderen bij de geboorte een gave krijgen van de Goede Fee. Bij Ella loopt er echter iets mis, want ze krijgt de foute fee op bezoek. Die geeft haar de gave van de gehoorzaamheid, maar al snel blijkt dat dit eerder een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: