Filmografie Emmanuelle Béart

Biografie

Emmanuelle Béart is een Frans actrice. 
 
Emmanuelle Béart woonde samen met haar broers en zussen op een boerderij in Gassin. Op haar 13e zag ze de film Mado. Vanaf dat moment wilde ze actrice worden. Jaren erna werd ze door haar ouders naar Montreal in Canada gestuurd om Engels te leren. Terug in Frankrijk speelde ze haar eerste rol in de televisieserie Raison perdue (1984). Ook in de jaren daarna bleef ze meespelen in diverse films, waar vaak veel bloot in te zien was. Ze werd beroemd i nFrankrijk en daarbuiten door de film 'Manon des sources'. Tegenwoordig speelt ze nog af en toe in een film zoals in Mission: Impossible I uit 1996 met tegenspelers als Tom Cruise en Jon Voight. in Nathalie (2003) speelde ze een prostituee, met Fanny Ardant en Gérard Depardieu als haar tegenspelers. 
 
ze leerde haar man, acteur Daniel Auteuil kennen tijdens de opnames van de film 'L'Amour en douce' met wie ze tien jaar een relatie heeft gehad

Filmografie Emmanuelle Béart

A Crime - Thriller
oktober 2006

A Crime

Thriller Regie: Manuel PradalMet: Emmanuelle Béart & Harvey KeitelVincent zal niet rusten voordat hij de moordenaar van zijn vrouw gevonden heeft. Zijn buurvrouw Alice is er van overtuigd dat ze hem kan helpen. Ze verzint een dader, zodat Vincent eindelijk deze zwarte bladzijde uit zijn leven achter kan laten. Maar de zaken lopen niet zoals gepland..

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: