Filmografie Will I Am

Biografie

William James Adams Jr (Los Angeles, Californië, 15 maart 1975), beter bekend als Will.i.am, is een Amerikaans rapper, zanger, muziekproducent en acteur van Jamaicaanse afkomst. Hij is een van de leden van de Black Eyed Peas, naast Fergie, Taboo en Apl.de.ap. 
 
Als scholier zat Will.i.am op de Palisades High School en slaagde in 1993. Voordat hij samen met Apl.de.ap de Black Eyed Peas oprichtte, ging hij naar de modeacedemy in Los Angeles. In 2001 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen kleding, wat in 2005 leidde tot een eigen kledinglijn, i.am clothing. Ook heeft hij zijn eigen muzieklabel, de Will.i.am music group, opgericht. 
 
Will.i.am heeft met de Black Eyed Peas een aantal hitsingles op zijn naam staan. Ook heeft hij met diverse artiesten samengewerkt, waaronder Cheryl Cole, Carlos Santana, Nicki Minaj ,The Pussycat Dolls, Mary J. Blige en Destiny's Child. Voor Michael Jackson produceerde hij het album Thriller 25, dat in februari 2008 naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van Thriller werd uitgebracht. Will.i.am is op dit album zelf ook te horen, in het nummer The Girl Is Mine 2008. Hij verving hierbij de vocalen van Paul McCartney, met wie Jackson het duet oorspronkelijk had opgenomen. Het nummer werd als single uitgebracht en werd een bescheiden hit. Eerder werkte Will.i.am met Michael Jackson aan diens comebackalbum dat in de nabije toekomst moet verschijnen. 
 
In 2008 verleende Will.i.am tevens een bijdrage aan de soundtrack van de film Madagascar: Escape 2 Africa. Een jaar later verscheen hij daadwerkelijk in beeld in een filmrolletje als John Wraith in X-Men Origins: Wolverine. 
 
Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 manifesteerde Will.i.am zich als een fanatiek aanhanger van de Democraat Barack Obama. Hij zette een deel van een toespraak van Obama op muziek en scoorde hiermee een grote hit op Youtube. In de clip zijn naast Will.i.am ook diverse andere artiesten te horen en te zien. Naar aanleiding van de overwinning van Barack Obama in november 2008 maakte Will.i.am een nieuw nummer, It's a new day. 
 
Hij zong nu ook mee in het liedje `I´m in the house´ met Steve Aoki. Hij zong mee in dit liedje onder de naam `Zuper Blahq´ 
 
Op 25 januari 2011 maakte pc-onderdelenfabrikant Intel bekend dat Will.i.am aangeworven wordt als director of creative innovation.[1] 
 
In 2011 werkt Will.i.am samen met Britney Spears, voor haar zevende studio album Femme Fatale.

Filmografie Will I Am


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: