Filmografie Rihanna

Biografie

Zangeres uit Leeds, Engeland die begin 2003 op 19-jarige leeftijd haar debuutsingle 'Oh Baby' uitbrengt. Rhianna noemt Kate Bush en Nelly Furtado als haar voorbeelden. 
 
Rhianna wordt geboren in de Engelse plaats Leeds. Naar eigen zeggen zingt het meisje eerder dan ze loopt. Op 14-jarige leeftijd verzorgt Rhianna de achtegrondvocalen bij LSK, de band van haar broer Leigh. Een aantal jaar later begint ze met het opnemen van demo's. De manager van LSK, ene Steve, krijgt de demo's te horen en hij is onder de indruk. Rhianna is zijn secretaresse wanneer hij een demo opstuurt naar verschillende platenmaatschappijen. Minstens twintig bellen direct terug: "Ik bel voor Steve over die demo van Rhianna." En Rhianna antwoordt: "Ik verbind je door." Het duurt niet lang of de A&R-managers staan in de rij voor het 17-jarige talent. Twee jaar later neemt Rhianna haar debuutalbum Get On (2002) op. De songs zijn geschrevend door de zangeres zelf en haar broer. Rhianna over het album: "It's a record that the older brother can buy as well as the little sister, without being embarrassed to have it in his record collection." De eerste single van Get On is 'Oh Baby' en komt in Engeland in mei 2002 uit. De single haalt de Top 20. 'Word Love' ziet in september het daglicht. De single schopt het daar niet verder dan nummer 41. In Nederland staat 'Oh Baby' op de 3FM Playlist.

Filmografie Rihanna

Battleship - Actie, Avontuur
april 2012

Battleship

Actie, Avontuur Regie: Peter BergMet: Rihanna, Taylor Kitsch, Tom Arnold,...In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: