Jada Pinkett Smith

Filmografie Jada Pinkett Smith

Geboortedatum: 18/09/71 (50 jaar)
Meisjesnaam: Jada Koren Pinkett
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Jada Koren Pinkett-Smith (Baltimore, 18 september 1971) is een Amerikaans actrice. Zij werd in 2009 samen met haar medehoofdrolspeelsters uit The Women genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste actrice. Ze speelde van 1991 tot en met 1993 Lena James in A Different World en debuteerde in 1993 op het witte doek als Ronnie in Menace II Society. 
 
Pinkett-Smith speelde sinds haar filmdebuut in meer dan twintig bioscooptitels. Sommige rollen speelde ze daarbij meer dan eens. Zo speelde ze Niobe in zowel The Matrix Reloaded als The Matrix Revolutions en sprak ze de stem van Lees de volledige biografie nijlpaard Gloria in voor zowel de animatiefilm Madagascar als diens opvolger Madagascar: Escape 2 Africa. 
 
Pinkett-Smith trouwde in 1997 met acteur Will Smith en voegde vervolgens zijn achternaam toe aan haar geboortenaam Pinkett. Samen kregen ze in 1998 zoon Jaden Christopher Syre Smith en in 2000 dochter Willow Camille Reign Smith. Willow is in Madagascar: Escape 2 Africa te horen als de stem van de baby van Gloria, het personage met de stem van haar moeder. Pinkett-Smith is samen met haar echtgenoot te zien in Ali. Haar broer Caleeb verschijnt dan weer als barman in haar regiedebuut The Human Contract uit 2008

Filmografie Jada Pinkett Smith

The Women - Drama, Komedie

The Women

Drama, Komedie 
januari 2009
Madagascar 2 - Animatie Film

Madagascar 2

Animatie Film 
december 2008
Madagascar - Animatie Film

Madagascar

Animatie Film 
juni 2005