Filmografie Isabelle Carré

Biografie

Isabelle Carré (Parijs, 28 mei 1971) is een Frans actrice. Zij won in 2003 de César voor beste actrice voor haar hoofdrol als Claire Poussin in de romantische dramafilm Se souvenir des belles choses. Dat was vijf jaar en drie eerdere nominaties nadat ze in 1998 de Romy Schneiderprijs voor beloftevol talent kreeg. 
 
Carré maakte in 1989 haar film- en acteerdebuut als Valérie in de romantische komedie Romuald et Juliette. Sindsdien had ze rollen in meer dan 35 andere films, meer dan 45 inclusief die in televisiefilms. Voor haar spel in Beau fixe (1992), Le hussard sur le toit (1995), La femme défendue (1997), Se souvenir des belles choses (2001), Les sentiments (2003), Entre ses mains (2005) en Anna M. (2007) werd Carré genomineerd voor een César. 
 
Carré trouwde in 2006 met filmproducent Bruno Pésery. Samen met hem kreeg ze in 2008 zoon Antoine.

Filmografie Isabelle Carré

Délicieux
september 2021

Délicieux

 Regie: Éric BesnardMet: Grégory Gadebois, Isabelle Carré,...18de eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Een kok, ontslagen door zijn meester, vindt met de hulp van een geweldige jonge vrouw, de moed om zich van zijn dienaarsbestaan te bevrijden en zijn kookkunsten rechtstreeks aan het publiek aan te bieden door het eerste restaurant te openen.
Kokoro
april 2016

Kokoro

 Regie: Vanja d'AlcantaraMet: Fabrizio Rongione, Isabelle Carré,...Na de dood van haar broer vlucht Alice naar Japan om haar heil te zoeken in een dorpje aan de voet van de rotsen. Nathan zei dat hij hier rust had gevonden, bij een zekere Daïsuke. Door het spoor van haar overleden broer te volgen naar deze vreemde, nu eens vijandige, dan weer gastvrije plek, zal... Verder lezen...
Le Refuge - Drama
april 2010

Le Refuge

Drama Regie: François OzonMet: Isabelle Carré, Louis-Ronan Choisy,...Mousse en Louis zijn jong, mooi en rijk... en ze houden van elkaar. Maar drugs beheersen hun leven. Op een dag komt het tot een overdosiss...en Louis sterft. Mousse blijft leven...en ontdekt dat ze zwanger is. Ontredderd verlaat ze Parijs en vlucht ze naar een huis ver buiten de stad. Enkele... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: