Filmografie Wilmer Valderrama

Biografie

Wilmer Valderrama (Miami, 30 januari 1980) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend door zijn rol van Fez in That '70s Show. 
 
Als driejarige verhuisde hij naar Venezuela, daarna verhuisde hij op zijn dertiende terug naar de VS, naar Los Angeles. Bij aankomst sprak hij geen Engels maar hij leerde snel de taal op school en tijdens dramalessen. Hij heeft gezegd dat het leren van de taal vergemakkelijkt werd door het kijken naar I Love Lucy. 
 
Door te spelen in een Spaanstalige reclamespot van Pacific Bell maakte hij zijn acteerdebuut. Zijn filmdebuut maakte hij in 2001 in de film Summer Cath, daarvoor was hij al bezig op tv, in 1998 speelde hij mee in Four Cornors maar zijn doorbraak kwam in That '70s Show (1998-2006), waarin hij de Latijns-Amerikaanse Fez speelde. Ook verleende hij zijn stem aan enkele tekenfilms op de Disney Channel. 
 
Met mede-acteurs Danny Masterson en Ashton Kutcher uit That '70s Show is hij hecht bevriend geraakt. Ze hebben samen ook een restaurant, Dolce genaamd.

Filmografie Wilmer Valderrama

Unaccompanied Minors - Drama, Komedie
december 2006

Unaccompanied Minors

Drama, Komedie Regie: Paul FeigMet: Lewis Black, Wilmer Valderrama,...Het is Kerstavond. Vijf kinderen raken ingesneeuwd op een vliegveld en er is geen ouder in de buurt. De merkwaardige Spencer, de rijke Grace, de stoere Donna, de sukkel Charlie en de verlegen Beef proberen samen terug bij hun familie te komen. Hiervoor moeten ze vliegveldmedewerker Oliver te slim... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: