Filmografie Anna Drijver

Biografie

Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983) is een Nederlands actrice, model, schrijfster en zangeres. In haar vrije tijd doet zij aan klassiek ballet. 
 
Drijver volgde het gymnasium en werkt sinds haar veertiende als model. Ze heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, had een hoofdrol in de BNN-televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco). Ze studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. 
 
In 2008 speelde zij een hoofdrol in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving. In datzelfde jaar vertolkte Anna Drijver de rol van Aphrodite (godin van de liefde) in de Nederlandse versie van het computerspel God of War III. 
 
Sinds 2009 vertolkt zij een rol in de televisieserie De Co-assistent. In de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, speelde Anna Drijver de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt. In datzelfde jaar speelde ze in de telefilm Stella's oorlog de rol van Sita. 
 
In 2010 speelde Anna Drijver in de mini-televisieserie Bellicher; de Macht van meneer Miller de rol van Kirsten. Sinds dat jaar heeft ze een rol in De vloer op van de Humanistische Omroep. Op het witte doek speelde ze in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft de rol van Ann Marai. 
 
Anna Drijver is ook toneelactrice - onder meer speelde ze in Buitengewoon binnen (regie: Job Raaijmakers), in Uitgedokterd (KIK productions, regie: Bruun Kuyt) en in 90 minuten (regie: Ola Mafaalani). In 2010 speelde ze in de voorstelling Niet zo bedoeld (theater Bellevue, regie en tekst: Benja Bruijning). 
 
Anna is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation. In datzelfde jaar verscheen een lied genaamd Wat doe je dapper - ze zong dat samen met Diggy Dex. 
 
In 2010 schreef Anna Drijver haar eerste roman, getiteld Je blijft. 
 
In 2011 was ze een van de kandidaten van Wie is de Mol? Ze viel af in aflevering 8. Later dat jaar werd zij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende televisie-uiting van het afgelopen seizoen. 
 
In 2012 speelde Drijver in het toneelstuk Rain Man (toneelbewerking door De Utrechtse Spelen; regie: Jos Thie), gebaseerd op de gelijknamige film. Ze vertolkte de rol van Susan, de vriendin van Charlie Babbitt.

Filmografie Anna Drijver

Nieuws over Anna Drijver

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking - Actueel
Actueel

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking

De bekende Iraanse regisseur Jafar Panahi is in hongerstaking gegaan. Dat maakte hij bekend in een verklaring, die door zijn vrouw en zoon op Instagram werd gedeeld. Panahi, laureaat van het Cannes-filmfestival, zit sinds afgelopen zomer vast in de Evingevangenis (in het noordwesten van Teheran,... Verder lezen...
Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende - Actueel
Actueel

Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende

Actrice Geraldine Chaplin heeft vandaag een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De echte ster is te vinden op de zeedijk. Verder lezen...
'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie - Actueel
Actueel

'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie

Deze week verschijnt "Knock at the Cabin" in de bioscoop. De getalenteerde M. Night Shyamalan (die het uitstekende Old, Split, The Sixth Sense maakte) gaat voor een 5 sterren cast bestaande uit Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: