Filmografie Lindsay Lohan

Biografie

Lindsay Dee Lohan is een Amerikaanse actrice, zangeres en model. 
 
Ze begon haar carrière als een model op 3-jarige leeftijd. Ze heeft in meer dan 60 reclamespotjes gespeeld. Als kind-acteur was ze regelmatig te zien in soaps als Guiding Light en As The World Turns. Een jaar lang speelde ze mee als Alli Fowler in Another World. Lindsay verscheen ook in Healthy Kids, een gezondheidsshow voor kinderen, samen met Dina Lohan, haar moeder en manager. Als tiener verscheen Lindsay in twee Disney Channel films, Life Sized en Get a Clue. 
 
Lohan is betrokken bij liefdadigheidprojecten zoals The Carol M. Baldwin Breast Cancer Foundation, Save the Children, The United Cerebral Palsy Association en haar eigen liefdadigheidorganisatie Dream Come True. 
 
Ze debuteerde op het grote filmdoek in 1998 in de remake van de Disney film The Parent Trap uit 1961. Hierin speelde ze de dubbelrol die toentertijd door Hayley Mills werd gespeeld. De film gaat over twee tweelingzussen (gespeeld door Lindsay), die proberen hun van elkaar vervreemde ouders weer bij elkaar te brengen. De film, waarin ook Dennis Quaid en Natasha Richardson speelden, maakte Lindsay bekend bij een breder publiek. Na het succes besloot ze zich terug te trekken, om haar school te kunnen afmaken en een normaal tienerleven te kunnen leiden. 
 
Haar volgende grote film was een remake van de klassieker Freaky Friday uit 1976 die uitkwam in de zomer van 2003, waarin ze speelde naast Jamie Lee Curtis. In 2004 speelde ze twee hoofdrollen in de Disney-film Confessions of a Teenage Drama Queen en in Mean Girls van Paramount Pictures. Lindsay bewees hiermee wat ze in haar mars had wat betreft acteertalent. 
 
Eind 2004 startte Lindsay een carrière als zangeres. Ze zong al het lied Ultimate in de film Freaky Friday, wat een groot succes was. Halverwege 2004 tekende Lindsay een contract bij Casablanca Records. Haar eerste album, Speak, werd op 7 december 2004 uitgebracht en bereikte in Amerika de #4 positie in de Billboard charts. De eerste single was Rumors, gevolgd door Over. Daarna, in 2005, werd First uitgebracht. Dit was de titelsong van haar film Herbie: Fully Loaded. Nu is haar tweede album uit, genaamd A Little More Personal, een persoonlijk album waarin Lindsay teksten gebruikt uit haar dagboek, en vertelt wat ze de laatste tijd allemaal meegemaakt heeft. 
 
Volgens nieuwsberichten is er enige vijandigheid tussen Lindsay en Hilary Duff omdat ze allebei een relatie hadden met zanger Aaron Carter. Bij het premièrefeestje van de film Cheaper by the Dozen (waarin Hilary speelde), probeerden Hilary en haar moeder zonder succes om Lindsay eruit te gooien. Daarna verscheen Hilary aan de arm van acteur Chad Michael Murray op de première van Freaky Friday, waarin Chad het vriendje van Lindsay's personage speelt. Lindsay zelf zegt echter dat deze catfight volledig opgeblazen is door de media. 
 
Lindsay heeft een tijdlang een relatie gehad met de 6 jaar oudere Wilmer Valderrama, een acteur die doorbrak met zijn rol als Fez in de komische serie That's 70's Show. Hij was, naar eigen zeggen, haar eerste grote liefde. Eind 2004 liep deze relatie ten einde. In dezelfde periode kwam ook de vader van Lindsay regelmatig in het nieuws omdat hij meermaals opgepakt werd door de politie onder andere voor agressie en drugsgebruik. Ongeveer gelijktijdig begon Lindsay snel te vermageren. In een mum van tijd was ze meer dan 15 kilo afgevallen en had ze haar haar geblondeerd. Er werden zelfs sites opgericht met de titel 'Feed Lindsay'. 
 
Tegelijkertijd werd ze gesignaleerd op het ene na het andere feestje, meestal met vriendin Nicole Richie, en gingen de verhalen rond dat ze drugs gebruikte. Tijdens de opnames van "Herbie: Fully Loaded" in 2005 zakte Lindsay al in elkaar vanwege uitputting en werd ze naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht, waar ze moest uitrusten. Ook in 2005 kwam Lindsay tot drie maal toe in het nieuws vanwege autobotsingen, onder andere met de paparazzi. Vlak voor de opnamen van de season-finale van de Amerikaanse show Saturday Night Live, werd Lindsay door medewerkers van de show erop gewezen dat ze met haar leven aan het spelen was. Ze zegt nu dat ze op dat moment besefte dat ze verkeerd bezig was, maar dat het moeilijk was voor haar dat toe te geven. Ze probeerde op te letten dat ze gezonder at, meer sportte en meer rustte. Vrouwelijke rondingen moesten Lindsay helpen om terug haar sexy zelf te worden. Lindsay zelf zegt dat ze trots is op haar borsten. 
 
In januari 2006 werd Lindsay opnieuw in het ziekenhuis opgenomen omdat ze last had van zware astma-aanvallen. Ongeveer tegelijkertijd verscheen het Amerikaans magazine Vanity Fair, met Lindsay op de cover. In een interview in het tijdschrift gaf ze toe dat ze aan anorexia leed en dat ze ook een paar keer drugs heeft gebruikt. Het was een openhartig interview waarin Lindsay ook toegaf dat ze het moeilijk had gehad met de breuk met Wilmer, dat ze onder te veel druk van de paparazzi stond en van de familiesituatie, maar dat het nu beter gaat. Met een fotoshoot waarbij ze topless poseerde liet ze zien dat ze weer wat bijgekomen was en er stukken beter uit zag. Haar uitlatingen over de eetstoornis en het drugsgebruik trok ze evenwel later terug in, met het argument dat haar woorden verkeerd geïnterpreteerd waren, maar Vanity Fair weigerde een rectificatie te plaatsen. 
 
In mei 2007 werd Lindsay ervan beschuldigd voor duizenden dollars aan kleding te hebben gestolen van fotomodel Lauren Hastings. 
 
Lohan was op 26 mei 2007 betrokken bij een ongeval waar de Beverly Hills Police Department haar arresteerde vanwege het rijden onder invloed. De politie vond een "bruikbare" hoeveelheid cocaïne in haar auto, ook werd ze verschillende malen betrapt op drugsgebruik. Haar ex-vriend, de snowboarder Riley Giles, onthulde op 24 december aan het Britse weekblad "News of the World" dat Lohan seks gebruikte om haar verlangens naar drugs en drank te vergeten. De twee verbleven in de afkickkliniek in de Amerikaanse staat Utah en Lohan maakte de relatie aan de pers bekend toen ze na zestig dagen ontslagen werd uit de kliniek.

Filmografie Lindsay Lohan


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: