Nu woensdag 10 januari verschijnt Zilveren Leeuw-winnaar Io Capitano in de Belgische bioscoopzalen - Actueel Cinema

   - 
Nu woensdag 10 januari verschijnt Zilveren Leeuw-winnaar Io Capitano in de Belgische bioscoopzalen

De speelfilm van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone vertelt het verhaal van de ongelooflijke odyssee van twee jonge Senegalezen op weg naar Italië.

Synopsis :

Seydou en Moussa besluiten Dakar te verlaten en hun reis naar Europa aan te vatten, een hedendaagse Odyssee die hen confronteert met de valkuilen van de woestijn, de verschrikkingen van een gevangenis in Libië en de gevaarlijke uitdagingen van de zee.

IO CAPITANO is niet gebaseerd op één specifiek waargebeurd verhaal, maar vloeit voort uit de verweving van verhalen van verschillende jongeren die de oversteek van Afrika naar Europa hebben gemaakt. Toen Matteo Garrone naar hun verhalen luisterde, besefte hij dat deze collectieve ervaringen waarschijnlijk het enige mogelijke hedendaagse epos vormden. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Amara Fofana, die al 4,5 jaar in Luik woont en werkt. Fofana was kapitein van een boot waarmee hij zo'n 100 vluchtelingen veilig aan land bracht, ondanks zijn gebrek aan enige ervaring als zeeman.

De film is niet onopgemerkt gebleven; zo won deze de Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur en ontving acteur Seydo Sarr de Marcello Mastroianni-prijs voor Jong Talent, daarnaast was hij ook genomineerd voor Beste niet-engelstalige film bij de Golden Globes en staat hij ook op de shortlist voor de oscars voor Beste buitenlandse film.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...
Io capitano

Io capitano

Drama  Regie: Matteo Garrone Met: Seydou Sarr & Ibrahima Gueye Seydou en Moussa besluiten Dakar te verlaten en hun reis naar Europa aan te vatten, een hedendaagse Odyssee die hen confronteert met de valkuilen van de woestijn, de verschrikkingen van een gevangenis in Libië en de gevaarlijke uitdagingen van de zee.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: